Review: Flipbelt Zipper


Weet jij ook niet waar je al je losse spulletjes moet laten tijdens je training? Andrea testte de Flipbelt Zipper. Een oplossing voor je losse spulletjes?

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Review: Flipbelt Zipper

Weet jij ook niet waar je al je losse spulletjes moet laten tijdens je training? Je telefoon, sleutels, een gelletje, een flesje water? Je kunt het in je jasje stoppen, maar dat schudt alle kanten op. En ook in je handen houden tijdens het lopen is niet ideaal. De Flipbelt biedt hier een mooie oplossing. En de Flipbelt Zipper geeft nog een extra stukje safety ook!

De Flipbelt Zipper
De Flipbelt Zipper  is niet meer, maar zeker niet minder, dan een dubbel gevoerde band die je om je middel draagt. In de belt is rondom een aantal openingen, zodat je gelletjes, sleutels, je telefoon en andere spulletjes makkelijk rondom je middel kunt opbergen. Doordat je je spulletjes helemaal de belt in kunt duwen is het bijna onmogelijk om iets te verliezen. Toch bang dat er wat uitvalt? Doe je meest waardevolle of kleine spulletjes in het ritsvakje. Dan kun je écht niets verliezen.

Door de Flipbelt om te ‘flippen’, zitten de openingen tegen je lijf aan en is verliezen van spulletjes nagenoeg onmogelijk. Ook handig is het clipje aan een kort touwtje in één van de gleuven om een sleutel aan te bevestigen. Dan hoef je niet met een hele bos op stap, maar kun je een losse sleutel (aan een ringetje) makkelijk meenemen.

Pasvorm

De Flipbelt is zo vormgegeven, dat hij niet verschuift tijdens het lopen en mooi aangesloten zit om je middel. Daarom is de Flipbelt ook in verschillende maten verkrijgbaar (S t/m XL, in buikmaat variërend van 64-122cm), want hij is namelijk niet in maat in te stellen middels een gesp. De belt bestaat uit één geheel van rekbare stof. Je clipt hem dus niet om je middel, maar wurmt je erin. De makkelijkste manier vind ik om er met de voeten in te stappen en de belt over de billen omhoog te trekken. Vervolgens je spulletjes er in doen, ritsje dicht en zo nodig een slag omflippen. Even je shirt fatsoeneren en voila, je kunt op weg!
De Flipbelt Zipper is er momenteel in vier kleuren (aqua, hot pink, black en carbon), zodat je het makkelijk kunt matchen met je outfit. Of kies je voor opvallend en ga je met een contrasterende kleur de weg op?

De test
Ik heb een paar trainingen met de Flipbelt gelopen en dat is me erg goed bevallen. Voor de korte trainingen, waarbij ik geen drinken mee hoef te nemen is dit veel makkelijker dan een rugzakje met waterzak (die je na je run weer moet schoonmaken…). Omdat de Flipbelt van vrij dik materiaal is, vond ik hem wel warm zitten. Ik zweette onder de band meer dan zonder de Flipbelt om.

De Flipbelt is enorm makkelijk in gebruik. Je propt er makkelijk van alles in. Mijn gevaar is dat ik dan veel te veel mee wil nemen.. 

Mijn smarthphone (OnePlus) is alleen net te groot om het gemakkelijk in en uit de Flipbelt te krijgen, maar kleinere smarthphones (breedte 7,5 cm) passen makkelijk. Onthoud wel wat je waar hebt gestopt, want de Flipbelt heeft rondom allemaal ‘ingangen’. Je kunt er dus heel veel spulletjes in kwijt! Vooral het lusje voor de sleutels vind ik erg handig. Een extra zekerheidje dat je je sleutels echt niet kunt verliezen. Ook het zipper vakje vindt ik een mooie extra optie (de Flipbelt is ook zonder zipvakje verkrijgbaar) en geeft gewoon wat extra zekerheid dat je kleine dingetjes niet kwijt raakt, of dat ze in de Flipbelt aan de wandel gaan en je moet zoeken waar je labello bijvoorbeeld is gebleven.
Flipbelt heeft ook flesjes in 75 en 125 ml, die je in de Flipbelt kunt dragen. Zo kun je de Flipbelt ook voor je langere trainingen gebruiken. Je trekt de flesjes er gemakkelijk uit, maar er terug in stoppen vind ik toch een gefriemel. Ik heb hierbij twee handen nodig heb en raak daardoor uit mijn loopritme. Liever wandel ik dan even, maar dat is niet voor iedere training en loper een oplossing.

Tijdens het lopen is de Flipbelt geen moment verschoven en het hindert je ook niet. De stof is elastisch en volgt al je bewegingen. Daarnaast is er gebruik gemaakt van platte naden. Mocht je de Flipbelt op de blote huid (bijvoorbeeld onder je shirt) dragen, dan is de kans op schuurplekken minimaal. Handige tip: draag hem tijdens het reizen, want hij is niet te jatten (want geen clip om hem vast en los te klikken) en de inhoud zit veilig tegen je lichaam aan. 

Nadeeltje


De Flipbelt is niet waterafstotend. Als je je telefoon mee wilt nemen en je zweet veel, dan kan je telefoon vochtig worden. Dit is makkelijk te voorkomen, door je telefoon in een plastic zakje te stoppen voor je hem in de Flipbelt doet. 
Ook het gebruik van de flesjes vind ik niet ideaal. Je kunt de flesjes, voordat je de flipbelt om doet, gemakkelijk in de vakjes stoppen. Maar dat wordt wel wat lastiger als je aan het lopen bent. Lukt mij in ieder geval niet als ik in beweging ben en ik moet dus stilstaan of wandelen om het flesje er terug in te frummelen.

De Flipbelt Zipper is in vier fashionable kleuren verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van € 37,99. Daarnaast zijn er nog accessoires toe te voegen, zoals lampjes en flesjes. 

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit RunTech