Review: MIIEGO AL3+ Freedom

Op zoek naar een goede headset die je comfortabel kunt dragen tijdens het lopen? Nathalie testte de MIIEGO en schreef deze review.

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Review: MIIEGO AL3+ Freedom

Een maand geleden ontving ik van MIIEGO de AL3+ Freedom. In deze blog deel ik mijn eerste indruk en ervaring met deze koptelefoon. Mooi is ‘ie zeker, maar hoe zit het bijvoorbeeld met het draagcomfort?

Unboxing
MIIEGO biedt verschillende koptelefoons aan, maar de AL3+ springt er qua design direct uit. Alleen al de verpakking van de AL3+ Freedom ziet er erg mooi uit. Ik ben vooral erg enthousiast over de compacte opbergetui die erbij zit! Ideaal om mijn koptelefoon mee te nemen naar een loopevent of op vakantie. Verder vind je in de verpakking een korte handleiding en een oplaadkabeltje.

Bediening
De installatie is heel simpel, zodra ik de koptelefoon aanzet verbindt deze automatisch en supersnel met mijn telefoon. Op de zijkant van het rechteroor zitten knoppen waar je de koptelefoon heel makkelijk mee bedient. Handig als je de koptelefoon harder of zachter wilt zetten, of als je net even geen zin hebt in dat ene nummer. En ook niet onbelangrijk, de geluidskwaliteit is goed voor zo’n klein apparaatje!

Hardlopen met de AL3+ Freedom
Het grootste voordeel aan de MIIEGO AL3+ is dat de koptelefoon draadloos is. Ik moet toegeven dat ik wat sceptisch was over het draagcomfort van de AL3+ Freedom tijdens het hardlopen. Ik kon me niet zo goed voorstellen dat de koptelefoon op zijn plek zou blijven zitten zodra ik in beweging zou komen… Maar al na mijn eerste rondje ben ik overtuigd! Omdat de koptelefoon een flexibele, maar stevige nekband heeft in plaats van een draad, zit deze juist super stabiel en heel comfortabel. Zelf heb ik de AL3+ Freedom Women, een kleinere variant die geschikt is voor vrouwen (of natuurlijk mannen met een kleiner hoofd). De AL3+ Freedom erg licht. Je voelt de koptelefoon hierdoor bijna niet zitten.

Een ander groot voordeel: de batterij gaat lang mee. Je kunt er dus zeker langere afstanden mee lopen en je hoeft de koptelefoon niet na ieder rondje opnieuw op te laden. En natuurlijk is de koptelefoon ook regen en zweet bestendig. Ook niet onbelangrijk!

Ik ben erg blij met de AL3+ koptelefoon van MIIEGO en raad deze dan ook zeker aan.

Nathalie
Instagram: @Nathalie2605

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
STRYD V3: De ultieme footpod (vermogensmeter)

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Stryd V3: de ultieme footpod - Hardlopen op vermogen

Meer uit RunTech