Review: Osprey Rev 6

Je ziet ze steeds meer, de rugzakjes bij lopers. Je hoeft niet persé een trailrunner te zijn om met een rugzak te lopen. Wij testte de Osprey Rev 6 voor je.

Herkenbaar dat als je een lange duurloop maakt, of deel neemt aan een trail en je gewoon geen bergruimte hebt voor een extra shirtje, een jasje, EHBO setje, etc? Tuurlijk, er zijn genoeg rugzakken met drinkreservoir en bergruimte. Maar vaak zijn deze net te groot en niet helemaal goed te finetunen op mijn rug. Ik denk dat ik een fantastische oplossing heb gevonden.

Osprey
Osprey is van origine een Amerikaans merk en gespecialiseerd in het fabriceren van functionele rugzakken en tassen voor reizen, maar vooral voor outdoorsporten, zoals hiken, trailrunning, fietsen, wintersport en klimmen. In 1974 rolde het eerste ontwerp van Osprey onder de naaimachine vandaan. Sindsdien hebben de duurzame backpacks van Osprey de hele wereld gezien. Van verlaten eilanden tot op de top van de Mount Everest aan toe.

Gezocht en gevonden
De Rev is een nieuwe lijn van rugzakken speciaal voor (trail)runners () en verkrijgbaar in drie verschillende opties: De Solo belt voor een bidon, de Rev 1,5 (geschikt voor een drinkreservoir van 1,5 liter) en de Rev 6 (6 liter inhoud). De Rev 6 mocht ik uittesten en heeft naast een drinkreservoir van 1,5 liter dus nog flink wat bergruimte. En daar was het mij om te doen. De rugzak die ik nu heb, heeft naast ruimte voor de drinkreservoir weinig bergruimte en als ik een gelletje wil, moet ik de rugzak in zijn geheel afdoen omdat ik er anders niet bij kan. Ik kan dus niets anders meenemen, zoals een reserveshirtje, of jasje. Nu was ik dus al even op zoek naar een rugzakje waar ik meer spulletjes in kwijt kon. Gevonden! En deze rugzak bleek nog vol verrassingen te zitten ook! En dat met een gewicht van nog geen 400 gram!


Zee aan ruimte
De Rev 6 heeft enorm veel bergruimte. Het drinkreservoir bevindt zich in de achterste bergruimte. Daar past mooi het 1,5 liter drinkreservoir in. Middels een handig clipsysteem zet je het drinkreservoir vast, zodat deze niet naar beneden zakt als deze leger raakt. Het drinkslangetje is van de zak los te maken (verrassing 1), zodat je hem makkelijk in en uit de rugzak kan halen. Nog handiger (verrassing 2): de drinktuut kun je met een magneetje op de gesp op de borst bevestigen, zodat je je drinken heel dicht in de buurt hebt zonder dat het slangetje rond zwaait. 
Het grote bergvak aan de voorzijde biedt genoeg ruimte voor wat extra kleding. Of zoals ik hem gebruikte om tussen mijn huis en de camping te pendelen: bikini, zonnebrand, boek, zonnebril, pet en een extra setje sportkleding. Oftewel er kan van alles in.
Tussen de twee grote vakken zit nog een kleiner bergvakje voor de kleine spulletjes, zoals portemonnee, pasjes en mijn (te grote) telefoon. Voor je telefoon is namelijk een speciaal vakje gemaakt. Op de schouderband vindt je de Digiflip (verrassing 3). Hierin schuif je je telefoon of GPS. Door het doorzichtige beschermhoesje kun je je telefoon of GPS gewoon bedienen. Een uitkomst!

De schouderbanden zitten vol geheime kleine vakjes. De sleutels kun je in het afritsbare zakje kwijt en gelletjes steek je overal weg. Zo heb je ze altijd bij de hand zonder dat je eerst de rugzak af hoeft te doen.

Pasvorm
De Osprey Rev 6 is verkrijgbaar in verschillende maten. Om de juiste maat te bepalen heeft Osprey een handige app ontwikkeld (verrassing 4). Eerst zie je een informatiefilmpje. Maak (beter gezegd: laat maken) vervolgens een totaalfoto van jezelf. Je voert je lengte in, geeft op de foto een paar targetpoints aan en je krijgt via de mail een overzicht van de juiste maat voor alle types rugzakken van Osprey. Zo kom ik voor de Rev 6 op de kleinste maat uit. 
De rugzak is heel gebruiksvriendelijk. De schouderbanden zijn middels handige gespjes makkelijk in te stellen. Geen last van losfladderende bandjes, want die zet je middels een schuifje (als op een horlogebandje) vast. De gespen op de borst zijn zowel op lengte als op hoogte instelbaar. Zo kun je de rugzak zo instellen dat deze niet meer kan bewegen. Belangrijk omdat je je tasje bij een andere (zwaardere) inhoud even opnieuw af moet stellen.

Ook niet onbelangrijk om te noemen is het comfort. Het materiaal dat op de huid (of shirt) contact maakt, is mesh. Ademend en vochtafvoerend, zodat er geen irritatie ontstaat. Of ik nu een shirtje of singlet aan had, geen enkel moment heb ik last gehad van schuurplekken en irritatie. Ok, mijn rug is wel wat natter van het zweet dan zonder rugzakje, maar mag het bij +25 graden?

Conclusie

Ik ben verliefd. Geen duurloop loop ik nog zonder dit rugzakje. Al is het maar om er enkel een jasje in mee te nemen of een bidon met water (omdat ik te lui ben om het waterreservoir te vullen en zelfs een bidon in het rugzakje niet schudt). Ik ben enorm verrast om de handige features en verrassende elementen. Nog een verrassing is de sublieme afwerking (verrassing 5) van de rugzak. Over ieder stiksel, schuifje, gespje, ieder detail is nagedacht. Dat is te zien. De Osprey Rev 6 laat een paar innovatieve ontwikkelingen zien, die bewijzen dat er aan de ontwerptafel echt een paar mensen staat, dat verstand van zaken heeft. Nog een laatste verrassing: de prijs!


De Osprey Rev 6 is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren (groen, blauw, wit) voor € 70,- via www.ospreyeurope.com

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit RunTech