Review: Sidas op maat gemaakte inlegzooltjes

Door
Eleanor Crick
24 januari 2017 08:36
Review: Sidas op maat gemaakte inlegzooltjes
Test Sidas inlegzooltjes
Ben jij een loper die ook weleens last heeft van zijn voeten? Tintelingen, kramp of heb je misschien hielspoor? Tegenwoordig bestaan er verschillende hulpmiddelen om van deze klachten af te komen. Maar wat is nu een goede oplossing? Je kunt naar een podoloog gaan, maar als je geen aanvullende verzekering hiervoor hebt is dat best duur. Zelf heb ik last van tintelingen en pijn, en ik was dus blij ik de op maat gemaakte inlegzooltjes van Sidas mocht uitproberen. Bij Sidas kan je voorgevormde zolen kopen, maar je hebt ook de keuze uit inlegzolen die voor 75 procent of zelfs 100 procent op jouw voeten aangemeten kunnen worden.

Bij Sidas kan je voorgevormde zolen kopen, maar heb je ook de keuze uit inlegzolen die voor 75 procent of zelfs 100 procent op jouw voeten aangemeten worden. Zelf testte ik de 100 procent aangemeten zooltjes. 


Waarom een zooltje? 

In hardloopschoenen zitten standaard zooltjes. Deze standaard zooltjes geven in het algemeen weinig of geen ondersteuning en zijn daarom niet altijd geschikt voor jouw voeten. Het is dus zeker een overweging waard om op maat gemaakte zolen in je schoenen te doen. 

Bij Sidas wordt gekeken naar wat voor vorm je voet heeft. Zo wordt er eerst gekeken naar de boog van je voet. Dit meten ze om zo de drukpunten onder je voet te voorkomen of te verhelpen. Sidas maakt onderscheid tussen drie verschillende soorten voetbogen en dit zie je terug in de zolen. Zo hebben ze zooltjes ontwikkeld voor voeten met een hoge voetboog, middelhoge voetboog of een lage voetboog (platvoeten). Deze inlegzooltjes bieden extra steun op plaatsen waar de voet het nodig heeft. Door deze extra steun worden (pijnlijke)drukpunten voorkomen en zo je loophouding verbeterd.

Het aanmeten


Het aanmeten van de zolen is een heel proces. Allereerst worden mijn voeten bekeken en daaruit blijkt dat ik een middelhoge wreef heb. Vervolgens stap ik op het "Fit Station” en worden mijn voeten in een soort kneedbaar ‘gel’ gezet. Hierdoor wordt er een mal van mijn persoonlijke voetafdruk gemaakt. Ondertussen worden de platte inlegzolen verwarmd, zodat ze kneedbaar en vervormbaar zijn. Zodra ze de juiste temperatuur hebben, worden ze in de mal gelegd en mag ik erop staan. De zooltjes worden goed aangedrukt zodat ze zich naar mijn voeten vormen. Ze ‘knuffelen’ als het ware de vorm van mijn voeten waardoor de zooltjes helemaal op maat zijn. Het hele proces duurt maar een minuutje of tien en ik mag weer van het apparaat af. De op maat gemaakte zooltjes worden vervolgens geknipt zodat ze perfect in mijn hardloopschoenen passen. 

Gebruik

Zodra ik thuiskom, wil ik mijn Sidas zooltjes op mijn favoriete route rond het park testen. Tijdens het lopen voel ik direct het verschil. Het voelt alsof mijn schoenen meer om mijn voeten heen zitten. 

In het verleden kreeg ik tijdens een duurloop al snel vermoeide voeten en regelmatig tintelingen in mijn tenen, maar nu ik de inlegzooltjes van Sidas draag, merk ik dat ik hier totaal geen last meer van heb. Ik ben dus erg tevreden!

De Sidas custom inlegzolen kosten €79,95, inclusief aanmeten.
Kijk voor de verkrijgbaarheid van Sidas op maat gemaakte inlegzolen op www.sidas.nl

<

 • Deel dit artikel
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google+
 • Mail dit artikel:
 • Mail
Auteur
Eleanor
Eleanor Crick
Eleanor Crick

Eleanor CrickIs freelance journalist en blogger. In haar vrije tijd loopt ze het liefst halve marathons of ontdekt ze haar stad Utrecht op haar hardloopschoenen. Op haar website loopdepressievrij.com blogt ze over alles waar ze gelukkig van wordt. 

Verplicht Verplicht
Verplicht
 • Jasja
  Kijk ook eens op footbalance.com voor locaties voor 100% op maat gemaakte zolen! Binnen 10 minuten en iets lager geprijsd.
  Reactie geplaatst op 08/04/17 om 11:25 uur
 • Henny gloudemans
  Waar heb je ze gehaald op de www.sidas.nl vind ik geen plaatsen. Een search op sidas zolen geeft wel zaken . Driebergen etc
  Reactie geplaatst op 29/01/17 om 14:35 uur
 • Jan
  Maar Kees, dacht je dat een slechte podotherapeut beter is dan een goede podoloog? Het gaat bij kwaliteit niet om de opleiding en het slagen daarvoor, maar wat iemand ervan heeft begrepen (waarbij jaren ervaring meer oplevert dan jaren in de boeken). Voor Sander, ja de zooltjes kunnen ook prima helpen voor je werk. Het gaat namelijk niet om het doel maar de ondersteuning. Voor hardlopen is dit daarbij essentiëler door de hogere belasting maar niet meer of minder dan bij staan of wandelen. Ook de soepelheid (t.o.v. de duurzaamheid) is daarbij belangrijk, voor hardlopen is een soepele zool nodig (met het oog op de peesplaat onder de voet) terwijl voor staan en wandelen een steviger en duurzamer zool gebruikt kan.
  Reactie geplaatst op 29/01/17 om 12:36 uur
 • Kees
  Beste Sander, Uit ervaring kan ik je vertellen dat je bij voetproblemen beter niet naar een podoloog maar naar een podotherapeut kan gaan want die zijn beter (HBO-niveau, paramedisch) opgeleid. Zij verzorgen b.v. ook i.s.m. huisartsen mensen met chronische voetproblemen zoals mensen met diabetes. Zelf heb ik al zo'n 20 jaar zooltjes in m'n hardloop-, berg- en gewone schoenen en zonder deze zooltjes zou ik met mijn scheve voeten vast niet 4 marathons hebben kunnen lopen en nog steeds blessurevrij rondrennen. Succes
  Reactie geplaatst op 29/01/17 om 12:13 uur
 • sander
  Mooi systeem en ik denk dat dit een hele goeie oplossing is voor voetproblemen. Nu heb je ze getest voor in je hardloopschoenen. Maar nu vraag ik me af of dit ook geschikt gemaakt kan worden voor in bijvoorbeeld werkschoenen? Ik werk in een fabriekshal en sta per shift veel. Vooral wanneer ik nachtdienst heb, heb ik wel behoefte aan meer ondersteuning, want zeer vermoeide voeten. En heb toch al diverse zolen geprbeerd. Sander
  Reactie geplaatst op 27/01/17 om 11:22 uur

Loopkalender

24
november