X
Brooks Glycerin 16
WINACTIE
De nieuwe Brooks Glycerin 16


Naam *
Verplicht
E-mail *
Verplicht
Verplicht
 

Veters strikken tijdens trailen: verleden tijd!

Door
Tim Moria
9 juli 2017 07:00
Veters strikken tijdens trailen: verleden tijd!
Hardlopers herkennen het allemaal: er is niks vervelender dan dat je tijdens een training of - nog erger - wedstrijd je veters noodgedwongen moet strikken omdat ze losraken. Voor trailrunners is dat probleem mogelijk nog groter omdat ze vaak op terrein lopen waar je niet lang of goed stil kunt blijven staan. En dus komt ASICS met een innovatie.

We hebben het dan over de GEL-Fujirado, een schoen die is gemaakt met in het achterhoofd de wetenschap dat schoenen gegarandeerd en continue precies de juiste tegendruk geven. Het is een nieuwe trailschoen en voor ASICS de eerste hardloopschoen die is uitgerust met de zogenaamde Boa Techniek. Dankzij de veilige en comfortabele pasvorm en daardoor een efficiĆ«ntere pas en meer stabiliteit, zou dit zomaar de ideale schoen voor trailrunning in natte en modderige condities kunnen zijn. 

Dat zou dus betekenen dat je in ieder geval nauwelijks tot geen aandacht meer hoeft te besteden aan het veteren van je schoenen. Los zullen de veters tenslotte niet snel gaan. Dankzij een handig systeem kun je met minimale aanpassingen kleine spanningen opwekken. En dankzij de quick release haal je de spanning juist weer binnen een mum van tijd van de veter af. Bekijk hieronder het filmpje om daar een goed beeld bij te krijgen.

 

Maar ASICS zet in op meer vernuftigheden. Dankzij een ASICS' SPEVA tussenzool wordt bijvoorbeeld gezorgd voor een zo optimaal mogelijke rebound en dempingsstructuur. Ideaal wanneer je op een harde of ongelijke ondergrond rent. Een lage hielkap van slechts 8mm zorgt ervoor dat trailrunners sneller kunnen afzetten en daardoor gecontroleerder bergafwaarts kunnen lopen. En dus zou dit wel eens een ideale schoen voor trailrunners kunnen zijn!

De adviesprijs voor deze schoen is 140 euro en hij is verkrijgbaar bij ASICS retailers en via de website van het merk. 
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Tim
Tim Moria
Tim  Moria

Tim Moria

Hoofdredacteur

Tim is hoofdredacteur bij ProRun, verzorgt de PR & Marketing rondom Challenge Almere-Amsterdam (oudste triathlon van Europa) en heeft een eigen tekstbureau: Tekst Direct Online. Schrijft bij voorkeur over sport en alles wat daarmee te maken heeft. In zijn vrije tijd het liefst aan het sporten. Heeft meerdere marathons gelopen en de triatlon van Almere gedaan. Nu in training voor Challenge Roth (3.8km zwemmen, 180km fietsen en 42.2km hardlopen) op 1 juli 2018.

Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

ProRun loopclinics: Waar & wanner?

Loopkalender

24
juni