Sportcompressiekousen: heerlijk hardlopen zonder blessures

Herzog Sportcompressiekousen helpen om om blessures te voorkomen en het herstel te bevorderen.

Advertorial

De lente is begonnen en dat betekent voor steeds meer mensen tijd om de hardloopschoenen uit de kast te halen. Hardlopen is goed voor lichaam en geest en niets geeft zoveel voldoening als het halen van jouw persoonlijke doelen! Of je nu traint voor een marathon, de conditie wilt verbeteren of gewicht wilt verliezen: beginnen met hardlopen heeft veel voordelen.

 

Risico op spierblessures


Maar wist je dat tijdens het hardlopen het risico op spierblessures aanzienlijk is? Zeker wanneer je met relatief weinig trainingskilometers op de teller weer begint met lopen liggen kuitklachten, een zweepslag of overbelasting op de loer. Zo kunnen stijve kuiten zich ontwikkelen tot een scheurtje in de kuit waardoor je direct enkele weken uit de running bent en het plezier in hardlopen verdwenen is. Door de schokbelasting tijdens het lopen hebben de onderbenen het zwaar (de impact van de landing is ruim 3 keer het lichaamsgewicht!) en kunnen overbelastingsklachten ontstaan. Veelvoorkomende klachten zijn ontsteking van het scheenbeenvlies (shinsplints), kramp en andere kuitklachten en achillespeesblessures. Dit alles terwijl er een eenvoudig hulpmiddel is om pees- en spierletsel te voorkomen.  Voordelen van de Herzog Sportcompressiekousen


Naast het belang van een goede warming-up en een gedoseerde trainingsopbouw is het aan te raden om de Herzog Sportcompressiekousen te dragen om blessures te voorkomen en het herstel te bevorderen. De Herzog Sportcompressiekousen bieden optimale compressie door het afnemende drukverloop vanaf de enkel tot de knie. De kousen houden de benen compact waardoor de impact van de landing wordt opgevangen.  Zij stimuleren de bloedcirculatie en verbeteren de afvoer van afvalstoffen. 

Los van de blessurepreventieve eigenschappen van de kousen loop je simpelweg makkelijker en soepeler doordat de micro-circulatie in de spieren wordt verbeterd. Bovendien wordt het herstel na afloop van een training of wedstrijd bespoedigd. 
Steeds meer lopers kiezen voor de Herzog Sportcompressiekousen als onderdeel van hun hardloopuitrusting. 

Meten is weten


Doordat het onderbeen op diverse punten wordt opgemeten draag jij met Herzog altijd de juiste maat compressiekousen. De kousen zijn verkrijgbaar bij alle hardloopspeciaalzaken. Hier worden de benen ook deskundig opgemeten door geschoold personeel. Zo profiteer je van een optimale compressiewerking en ondersteuning. 

Overzicht van de Herzog-collectie


De Sportcompressiekousen van Herzog Medical zijn beschikbaar in 8 kleuren en passen zo bij iedere hardloopoutfit. Voor de volledige collectie en een overzicht van de verkooppunten kun je terecht op de website: www.herzogmedical.com

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit RunTech