De MILESTONE POD: klein, slim en betaalbaar hulpmiddel

Door
Paul Oude Vrielink
27 januari 2017 11:05
De MILESTONE POD: klein, slim en betaalbaar hulpmiddel
Milestonepod
De MilestonePod is een klein maar krachtig apparaatje. Je bevestigt hem bovenop je schoen, vast aan de veters. Je trekt je schoenen aan en go! Je doet een duurloop, intervaltraining, bosloop, wat je maar wilt, en de MilestonePod registreert van alles. Zo op het oog lijkt het een simpele stappenteller maar niets is minder waar. Hij registreert:Op basis van al deze gegevens berekent hij verbrande calorieën, afgelegde afstand, en daarnaast ook de interessante "Runficiency” indicator welke de hardloopefficiëntie aangeeft. Deze wordt berekend op basis van de combinatie snelheid, cadans, grondcontacttijd, beenzwaai, landingsparameters. Een goede hardloopefficiëntie wordt bereikt met een relatief korte grondcontacttijd en vrij hoge beenzwaai. Dit wordt uiteraard slecht voor één been gemeten. Als je je andere been wilt doormeten knoop je de Pod aan de andere schoen.

De Pod onthoudt alles: geen smartphone nodig tijdens je training

Tijdens je loop slaat de Pod alle gemeten data op. Na afloop gebruik je de (Apple of Google Play) app op je smartphone om de MilestonePod data te laden (via een sync button is dit heel simpel), en zie je de interessante grafieken. De app: eenmalig registreren met email of via je Facebook account. Ik heb een tempotraining op de loopband gedaan wat resulteerde in onder andere de volgende grafieken:

  


Ik deed circa 6x 800 meter met snelheid oplopen van 15 km/uur tot ca 16 km/uur. Links is te zien dat de cadans iets toeneemt tot 190 per minuut, rechts is te zien dat grondcontacttijden iets afnemen tot ca 210 milliseconden per stap.  

   

De derde grafiek (er zijn er overigens zes in totaal: staplengte en rate of impact zijn er ook) geeft de al genoemde loopefficiëntie weer: de ‘runficiency’. Ik zit bij hogere snelheden tegen de 95% aan. De vierde grafiek geeft de leg swing aan: de hoogte van je hak tijdens het hardlopen. Bij lagere snelheid zakt je hak, bij hogere snelheid zou je hak ook de hoogte in moeten gaan.

Alleen maar pluspunten: nauwkeurig, veelzijdig, goedkoop

Nauwkeurig: de afstands- en snelheidsmeting is vrij nauwkeurig. Je kan via de bijgeleverde app de afstandsmeting ijken (door een bekende afstand te lopen en daar de Pod mee te ijken). Daarna blijkt hij nauwkeurig (bij mijn trainingslopen vrijwel altijd binnen een marge van 2%) de juiste afstand aan te geven. 
Veelzijdig: er worden een groot aantal parameters gemeten. Ook op de loopband krijg je goede data. 
Goedkoop: de prijs is slechts € 34,95 . Ik vind het erg goedkoop voor zoveel functionaliteit. De prijs nodigt ook uit tot gewoon maar eens proberen.

Verder vind ik het een pré dat de Pod op kronkelige bosparcoursen met hoge bomen nauwkeuriger is dan GPS-meting, die nogal eens gehinderd wordt door hoge bomen en bladeren, in combinatie met vele bochtjes. Ik zeg Trail! 

Eindoordeel: doen!

De Pod is klein en krachtig. Er is en grote hoeveelheid informatie over alle aspecten van de MilestonePod te vinden op www.milestonepod.com.  Er gaat een batterij in die een halfjaar meegaat, daarna simpel vervangen. Het gebruiksgemak is hoog: de Pod zit al aan je schoen, je hoeft niets op te laden of in te stellen, slechts af en toe de data uit te lezen. Als je er twee koopt, kun je ze gewoon zonder te wisselen altijd op je schoenen laten zitten en daarmee ook de totale gelopen schoen afstand gemakkelijk in de gaten houden. Voor deze prijs zou ik zeggen: doen!

Als ProRunlezer kun je nu de Milestonepod voor slechts € 34,95 kopen! 

Bestel hier jouw exemplaar. 

Binnen vier werkdagen ontvangen je dan de Milestonepod thuis! 


 • Deel dit artikel
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google+
 • Mail dit artikel:
 • Mail
Auteur
Paul
Paul Oude Vrielink
Paul Oude Vrielink

Paul Oude VrielinkIs looptrainer bij Groningen Atletiek/loopgroep Roden. In het dagelijks leven is hij technisch specialist bij een groot softwarebedrijf. Vanuit zijn achtergrond als trainer (sinds 1988) en marathonloper (sinds 1983) schrijft hij schema's, artikelen, en levert hij adviezen. Hierbij combineert hij recente (wetenschappelijke) inzichten met eigen ervaring. 

Verplicht Verplicht
Verplicht
 • Rene Bakker
  mijn pod doet het goed, alleen klopt de gelopen afstand niet. De pod geeft een langere afstand weer, dan de werkelijk gelopen afstand. ik heb de juiste schoenmaat en merk opgegeven. hoe kan ik dit corrigeren?
  Reactie geplaatst op 13/05/18 om 15:58 uur
 • Joris Borgers
  Ik heb de milestonepod woensdag 6/12 ontvangen en heb de set-up via de milestonepodapp doorlopen. Na heel veel keer proberen heb ik de pod kunnen koppelen aan de de app. Ben nu ondertussen 2 maal gaan lopen met de pod en krijg steeds een error bij het syncen van de pod met de app. Heb al de faq al geraadpleegd maar helaas. Kan de data niet syncen. Ben niet tevreden van de aankoop. Graag hulp.
  Reactie geplaatst op 09/12/17 om 00:12 uur
 • Rob
  Sinds begin augustus kun je real time op je GPS horologe die over de laatste bleutooth verbinding beschikken in realtime je pasritme terug zien.
  Reactie geplaatst op 15/09/17 om 15:31 uur
 • Rob
  Nicole, Het toevoegen van een nieuw stel schoenen gaat heel simpel. Doe je nieuwe pod op je nieuwe schoenen. Kies op de app in het menu \\\' add a pod\\\' en vandaar volg je de instructies. Succes!
  Reactie geplaatst op 15/09/17 om 15:28 uur
 • Nicole Boschman
  Wie kan mij vertellen hoe je een nieuwe stel schoenen invoert? Ik kan het in de app niet vinden. Alvast bedankt!
  Reactie geplaatst op 22/07/17 om 08:26 uur
 • Trees
  Ik ben een blije gebruiker van een milestonepod. Nu wil ik ook gaan lopen met een ander merk schoen. Maar het lukt mij maar niet op dit aanpassen. Wie weet hoe ik dit moet doen?
  Reactie geplaatst op 08/07/17 om 15:28 uur
 • Alize
  Hallo, Ik had een vraag: kun je tijdens het lopen ook zien hoeveel stappen enz je hebt gelopen zodat ik minstens 10.000 stappen maken per dag?
  Reactie geplaatst op 22/05/17 om 21:51 uur
 • Paul Oude Vrielink
  @Alain, je moet de Pod zodanig vast draaien dat je een duidelijke klik hoort. Als je die niet hoort, valt de Pod er inderdaad af (heb ik in het begin ook een keer gehad).
  Reactie geplaatst op 13/05/17 om 19:02 uur
 • Jos Veldscholte
  Ik heb sinds een paar dagen ook een Milestone Pod. Bij mijn eerste training liep ik o.a. 10 x 100 m met 1 minuut wandelpauze tussendoor. Nu blijkt de software de stukken waarbij je pace onder de 100 spm komt automatisch weg te laten (met als reden dat dat niet als hardlopen geldt). Nu heb ik blijkbaar de wandelstukken deels onder de 100 spm gelopen. Het gevolg is dat ik rare grafieken krijg met twee lage pieken voor pace waar ik eigenlijk 10 hoge pieken had willen zien. Kortom, stukjes die korter duren dan 1 munuut worden niet goed weergegeven. Navraag bij Milestone leerde mij dat ze niet van plan zijn de software (of firmware?) aan te passen. Ik zou zelf graag alles zien! Als ik iets weg wil laten beslis ik dat zelf wel. Ik ben benieuwd of er al mensen zijn die de originele data wel uit de Pod weten te halen zonder stukjes weg te laten. De Pod is dus volgens mij niet geschikt voor korte intervals terwijl ik ook graag wil zien hoe ik die loop!
  Reactie geplaatst op 27/04/17 om 13:25 uur
 • Van den Broeck Alain
  Heb juist de pod ontvangen. Batterij geplaatst, en houder er terug op geplaatst. En nu? De pod schiet gewoon los van de houder... dus onbruikbaar... Wat mij betreft rommel, en ik zal 'm dan ook terugsturen en hopen dat ik mijn geld terug krijg...
  Reactie geplaatst op 27/04/17 om 12:28 uur
 • marleen
  Heb geen geld voor een dure Garmin of Polar en heb dus de Milestonepod besteld. Loop er nu alweer een maandje mee en kan deze iedereen aanraden als je niet teveel geld wilt uitgeven aan duurdere sporthorloges. Is een mooi en vooral betaalbaar alternatief Groetjes Marleen
  Reactie geplaatst op 19/04/17 om 12:51 uur
 • Kees
  Heb de pod nu ruim twee weken in gebruik en moet zeggen dat ik verrast ben over hoeveelheid informatie die de pod geeft. Mooie app en behoorlijk accuraat! Voor het bedrag veel info.
  Reactie geplaatst op 16/04/17 om 09:47 uur
 • Jason
  Willy, The short answer is trail running and road running are different and it therefore makes sense that the data from these runs would be different. You are correct that cadence and other metrics will be different on trails (generally lower) and this will result in lower Runficiency. This does not in any way make the data invalid or unimportant for trails. The goal for high performance an healthy running is the same regardless of surface – higher cadence, higher leg swing, lower rate of impact, lower ground contact time, etc. Capturing these metrics on trail runs and setting goals for improvement is still important. As you know our sponsored athlete is an ultra runner who primarily trains and races on trails. She is very focused on leg swing, cadence and other metrics and her trail running has improved by tracking these metrics.
  Reactie geplaatst op 10/03/17 om 12:34 uur
 • Egbert
  Bij gebruik van 2 pods, links en rechts. Hoe word de data dan weergegeven in de app?
  Reactie geplaatst op 25/02/17 om 14:56 uur
 • Brian Vleerlaag
  Weet iemand misschien of de pod tegen water kan. In de regen is geen probleem heb ik al gemerkt maar wanneer je door een beekje moet bij een trail, "leeft" hij dan ook nog ?
  Reactie geplaatst op 25/02/17 om 12:58 uur
 • Rob
  Voor wat betreft de vraag of de Mielstonepod ook met Garmin synchroniseert moet ik je helaas teleurstellen. Ze zijn wel bezig met een update om dit mogelijk te maken. Met sommige Polar modellen lukt het al wel.
  Reactie geplaatst op 24/02/17 om 19:27 uur
 • Tom
  Mooi, gisteren besteld. vandaag in de bus. morgen eerste loop.
  Reactie geplaatst op 22/02/17 om 21:26 uur
 • Gerard
  Leuke, betaalbare extra-gegevensbron! Beperking: wanneer je tijdens een intervaltraining tussen de tempoblokjes wandelt en je cadans dus onder de 140 komt, worden zaken als FootStrike, LegSwing en RateOfImpact voor de hele loop niet geregistreerd.
  Reactie geplaatst op 21/02/17 om 15:36 uur
 • Klaas
  Is de pod ook te synchroniseren met Garmin Connect of Strava? Of heeft hij misschien een ANT+ connectie voor realtime koppeling met mijn Garmin horloge? Ik heb niet zoveel behoefte aan weer een extra app.
  Reactie geplaatst op 15/02/17 om 08:25 uur
 • Anne
  Heb de MilestonePod nu enkele dagen en ben er zeer blij mee Doet het erg goed maar alleen jammer dat de app in het Engels is Maar voor iedere beginnende of gevorderde loper een mooi hulpmiddel Gr anne
  Reactie geplaatst op 14/02/17 om 13:39 uur
 • Robbert
  Ik heb deze aangeschaft, lijkt een veredelde stappenteller, maar geeft goed je gelopen afstand weer en is niet duur. Groeten eric
  Reactie geplaatst op 08/02/17 om 19:09 uur
 • Kick De Graaf
  Gisteren de Milestonepod per post ontvangen. Leuk klein apparaatje wat met de bijgeleverde handleiding makkelijk te installeren was. Meteen een duurloop gedaan en gaaf al die data op je telefoon! Ga het komende weekend nog een keer lopen en dan de data verder bestuderen. Leuke pod!
  Reactie geplaatst op 04/02/17 om 08:54 uur
 • Rob
  Leon, Vervelend dat je de Pod nog niet ontvangen hebt. Waarschijnlijk met de post iets fout gegaan. Ik stuur je vandaag een andere toe. Lossen we dus op!
  Reactie geplaatst op 04/02/17 om 08:46 uur
 • Leon Reijnders
  De pod nog steeds niet binnen, als deze dinsdag verzonden zou zijn geweest had ik deze nu toch wel op mijn schoen zitten. Had hem dit weekend met een tweetal wedstrijden willen uitproberen. Terugkoppeling omtrent de bestelling, levering en bezorging is belabberd slecht. Tot op heden nog geen mail of reactie vanuit prorun.nl mogen ontvangen. Zie mijn eerdere post hieronder.
  Reactie geplaatst op 04/02/17 om 05:46 uur
 • Bernard
  Sommige parameter komen ook real time beschikbaar, overigens alleen via Bluetooth Smart. Gebruik de pod nu een kleine twee maanden in het beta programma als stappen teller met m'n GPS horloge. Met Bluetooth Smart zijn, nu Adidas met de MiCoach Footpod is gestopt, deze footpods dun gezaaid. De pod is alleen daarom al een welkome concurrerende aanvuling.
  Reactie geplaatst op 03/02/17 om 09:48 uur
 • Jeroen
  En jawel, de Pod is binnen (maandag besteld). Installeren (hardware/software) was een eitje en na een korte work-out heb ik nu pagina's aan data om naar te kijken :-)
  Reactie geplaatst op 03/02/17 om 08:22 uur
 • Rob
  We hebben de button onder het bestel formulier aangepast. Er staat nu \'Bestellen\' op. Dank voor jullie opmerkzaamheid in deze.
  Reactie geplaatst op 02/02/17 om 21:34 uur
 • Rob
  De levering van de Pods vindt plaats vanuit België. Heeft daardoor in de eerste dagen wat vertraging opgelopen. Vandaar dat we levertijd hebben verlengd om zo de verwachting niet teleur te stellen. De Pods welke in het weekend en maandag besteld zijn zijn dinsdag allemaal verzonden. Kreeg vandaag (donderdag) de eerste melding dat ze bezorgd zijn. Dus ik verwacht dat vrijdag de Pods zeker bij jullie zijn.
  Reactie geplaatst op 02/02/17 om 21:32 uur
 • Jeroen
  @Leon: Ik zie dat de levertijd nu naar 4 werkdagen is opgeschroefd. Jammer dat er helemaal geen terugkoppeling is tav de levering, maar goed we wachten af.....
  Reactie geplaatst op 02/02/17 om 16:04 uur
 • Leon Reijnders
  Ik heb de Milestonepod op Zondag 29 Januarie om 8:27 uur besteld en betaald. Tot op heden heb ik nog geen reactie van jullie mogen ontvangen omtrend de levering, Bestelling bevestiging. Volgens de site zou ik deze binnen 3 werkdagen mogen ontvangen. Graag hier meer duidelijkheid over. Met vriendelijke groet, Leon Reijnders
  Reactie geplaatst op 02/02/17 om 09:51 uur
 • Chris
  Ik heb de Milestonepod besteld maar nog niets gehoord. Wat is de levertijd?
  Reactie geplaatst op 01/02/17 om 10:25 uur
 • Redactie
  Lezers uit België kunnen de Milestonepod bestellen door hun adresgegevens naar info@prorun.nl te sturen.
  Reactie geplaatst op 30/01/17 om 11:00 uur
 • Werner
  Deze had ik graag besteld, maar het blijkt enkel voor Nederland te zijn. Kan het niet vanuit België besteld worden??
  Reactie geplaatst op 30/01/17 om 09:56 uur
 • paul oude vrielink
  Bert, De app is nog niet beschikbaar voor PC. Wel is een samenvatting van de verzamelde data als Excel file te exporteren naar je laptop (de data wordt je gemaild). De app is in ontwikkeling dus het zou me niet verbazen als er op een bepaald moment een versie voor PC verschijnt.
  Reactie geplaatst op 30/01/17 om 09:24 uur
 • Bert Holsteijn
  Paul, weet jij -of weet iemand anders- of die Milestone Pod ook te gebruiken is met een pc i.p.v. smartphone, of eigenlijk: of die app te downloaden is naar en ook functioneert op een pc?
  Reactie geplaatst op 29/01/17 om 22:49 uur
 • Tjeerd
  Ik heb hem gekocht en eerlijk gezegd heb je er niet veel aan. Hij heeft alleen gemiddelde en moeilijk uitleesbare grafiekjes (zoals je hierboven ook wel ziet). Gemiddelde zijn leuk. Maar een beetje exact je cadance en grondcontact tijdens je interval meten, zit er echt niet in. Jammer
  Reactie geplaatst op 19/01/17 om 16:37 uur

ProRun loopclinics: Waar & wanner?

Loopkalender

20
augustus