15 november bijzondere marathon: De Ronde Venen

Een rustige en groene marathon tussen Amsterdam en Utrecht.

15 november bijzondere marathon: De Ronde Venen

Ben jij op zoek naar een mooie najaarsmarathon en zoek je een marathon die niet te massaal is, maar die wel in de buurt is van Utrecht of Amsterdam? Dan is Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon een mooie marathon: groen, afwisselend, rustig en gezellig.

Start en finish is in Abcoude, bekend als het mooiste dorp in de provincie Utrecht. De marathon is een loopevenement in de gemeente De Ronde Venen en voert door alle acht kernen van deze landelijk gemeente in Het Groene Hart. Achtereen volgens worden aangedaan:  Baambrugge, Vinkeveen, Wilnis, Mijdrecht, De Hoef, Amstelhoek en Waverveen om uiteindelijk weer terug te komen in Abcoude.

15 november 2020 is de vierde keer dat dit bijzondere evenement wordt georganiseerd. Er zijn drie afstanden: de marathon, de duomarathon waarbij twee deelnemers samen de marathon lopen (afwisselend lopen en fietsen, waarbij er altijd een deelnemer loopt) en de 10 km. Daarnaast is er een Minimarathon voor kinderen.

De marathon heeft een uniek parkoers door alle 8 dorpen van de gemeente De Ronde Venen, langs riviertjes, over een voormalige spoorbaan, door een koeienstal en door groene weilanden en een uniek natuurgebied. En dat allemaal vanuit het historische centrum van Abcoude, onder de rook van Amsterdam.

Medeoprichters Frans en Michael Woerden deden zelf mee aan duizenden loopevenementen en dat merk je. Aan alles is gedacht: van parkeergelegenheid tot kleedruimtes en van drankposten tot een gezellige finish; pal voor het mooiste terras van Abcoude. Kom je liever met de trein? Station Abcoude is op tien minuten lopen van de start.

En het parcours is schitterend. Uniek in Nederland. Een combinatie tussen een gewone – snelle – wegmarathon en een trail.

Foto: Ellen Quak

Een bijkomend voordeel van een vlakke marathon in november is dat de kans reëel is dat je goede weersomstandigheden hebt. Voor een marathon ligt de ideale temperatuur tussen 4 en 8 graden Celsius, grote kans dat je dat hebt op 15 november.

Bij droog weer is de kans op een PR aanwezig, maar met regen kun je dat vergeten. Je loopt namelijk door De Botshol, een buurtschap en een plassen- en moerasgebied. Een schitterende ervaring. Maar bij regenachtig weer kan het daar drassig zijn. 

Vorig jaar liepen er veel bekenden uit de hardloopwereld mee. Klaas Boomsma van het boek Ren voor je leven en Mark Zuurhout, bekend van Sportrusten, liep er een PR.

De limiet in Abcoude is 1000 lopers, dus als je in 2020 mee wilt doen: meld je snel aan.

1 reactie

  • Ellen

    Wat een leuk graag meld ik mij aan …
    hoor graag verdere details

    sportieve groet
    Ellen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Training