Training

Verfris je motivatie

Door
Marc Gerlings
3 april 2019
Verfris je motivatie
Met de zomertijd krijg je meer avondlicht.  Die lange avonden motiveren je extra om je trainingen goed te doen. 

Ieder van ons heeft zo zijn eigen motivatie: van 5 kilo afvallen tot het lopen van to bijvoorbeeld het verbeteren van je beste tijd op de 21 kilometer. Vanuit die motivatie train je. We hebben vijf extra tips om aan je motivatie toe te voegen.

1 Lange avonden?

De zomertijd maakt langere avonden mogelijk. Een superkans om vaker te lopen. Het geheim van een succesvol hardloper zit meestal niet in een paar trainingen die heel lang duren. Het aantal keren trainen in de week geeft je meer kansen om aan je vorm te schaven. Het is langer licht, je kunt vaker lopen.

2 Je doet het al goed

Allemaal maken we minder goede trainingen mee. Of het gaat zelfs echt beroerd en dat tast het beeld fors aan op al je trainingen. Zet de bril op van het grotere perspectief. Meestal gaan trainingen goed. Je bouwt met iedere training jezelf tot een net iets betere atleet dan de dag ervoor. Gewoon gaan, je doet het al goed. Schoenen aan en lopen.

3 Dat kan beter

Je wordt al blij dat je vaker kunt hardlopen. Lekker buiten, hopelijk in het avondzonnetje. Nu je vaker op pad kunt, pak een paar verbeterpunten waar je in die extra training aan kunt werken. Voor de een zal dat die naar buiten zwabberende voeten zijn, de ander wil nu toch echt die intervaltraining wekelijks lopen. Tip: kies een paar punten uit en werk daar aan. Wie teveel tegelijk wil doen laat de potentiƫle verbeterpunten liggen en traint zoals hij of zij vaker traint.4 Gezondheid eerst

Intensief sporten betekent ook, tijdelijk, een wat lagere weerstand. Je complete gezondheid heb je nodig om fit aan de start te staan van je wedstrijd. Zelfs met een kleine verkoudheid loop je minder vlot over de wegen in de Lage Landen. Gezondheid eerst. Blijf lekker lopen maar bouw vooral eerst aan je gezondheid. Daarna aan de supervorm die je aan een langere afstand of hogere snelheid helpt. Moet het even wat minder, sla dan die intensieve training over. Door het voorjaar krijg je nog heel veel kansen om toch de schoenveters te strikken.

5 Relax

 hardlopen is mooi.? Focus is goed. Het werkt nog beter als je daar ontspannen bij blijft. Soms slaat veel sporten over in fanatiek bezig zijn. De klok wordt dan belangrijker dan de sport. Kijk naar grote hardlopers. Vaak weten ze een mate van ontspanning vast te houden. Ondanks dat het voor hen een periode van minder succes minder inkomsten betekent. Een beetje Usain Bolt, de ontspannen showman, mag je wel zijn. Hardlopen is leuk, houd die vrolijke ontspanning vast.

Foto :Holgersson - Lidingoloppet
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Marc
Marc Gerlings
Marc  Gerlings

Marc GerlingsVerplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

Loopkalender

19
september