Ga de eerlijke strijd aan op ProRun

Hoe goed ben je écht? Doe mee aan de eerlijke strijd op ProRun en meet je prestatie op een eerlijke manier met andere deelnemers.

Ga de eerlijke strijd aan op ProRun

Voordat het beruchte coronavirus de wereld in zijn greep hield kon je iedere week wel deelnemen aan een hardloopwedstrijd. Startnummer op en gáán. Een marathon kon je gerust een jaar vooruit plannen en je trainingen hierop inrichten. Goed, een evenement werd wel eens afgelast door teveel wind of hitte, maar dan wist je toch zeker dat het de volgende keer gewoon door zou gaan.

Hoe anders is het tegenwoordig.

Vanaf maart is zo’n beetje elk nationaal en internationaal evenement afgelast. De Rotterdam Marathon werd verplaatst naar oktober, maar hier is alsnog definitief een streep doorgegaan. Amsterdam gaat nog door, maar niemand durft met zekerheid te zeggen dat hij of zij ook daadwerkelijk aan de start staat.

Virtuele wedstrijden

Veel organisatoren zijn creatief en bedenken alternatieven voor hun evenement. Zo komt de Singelloop Utrecht, de oudste stratenloop van Nederland, met een virtuele editie. De Dam tot Damloop doet hetzelfde. Prima initiatieven, want zo zijn je trainingen toch niet helemaal voor niets geweest.

Bij ProRun raakten we geïnspireerd. Toen Hans van Dijk en Ron van Megen, de hofleveranciers van artikelen, met een briljant idee kwamen wisten we het zeker: we beginnen met “de eerlijke strijd”, waarbij eerlijke ranglijsten ontstaan, op basis van het geleverde vermogen.  Elke maand een nieuwe Strijd. Loop een afstand tussen de 3 en 42,2 km en stuur je rondje op naar ProRun. Het maakt niet uit waar je hebt gelopen. De eindklassementen worden de 1e dag van elke maand bekendgemaakt.

Eerlijke ranglijsten

We maken niet zomaar klassementen met de snelste tijden bovenaan, maar houden rekening met de leeftijd en gewicht van de deelnemers. Ook worden er voor mannen en vrouwen andere rekenwaardes gebruikt. Eerlijke ranglijsten op basis van het geleverde vermogen. De unieke formule van Hans rekent van elk ingestuurde hardloopsessie de prestatie-index uit. Dit cijfer geeft aan goed je écht bent en maakt het mogelijk om je prestatie op een eerlijke manier te vergelijken met de prestaties van anderen.

Ben je altijd langzamer dan je hardloopmaatje van 5 jaar jonger? Doe dan mee aan ga de eerlijke strijd aan. Misschien eindig je dan eens vóór je hardloopmaatje.

Prijzen

Onder de deelnemers verloten we elke maand mooie prijzen. Verschillende boeken, zoals Hardlopen met Power!, Ik háát hardlopen en De Hardlooprevolutie, kortingsbonnen voor webshops, een jaarabonnement op ProRun, korting op een Stryd en meer.

Meedoen

Meedoen aan de eerlijke strijd is simpel. Je maakt een account aan op ProRun en je stuurt je hardlooprondje in. ProRunners met een gratis account kunnen 1 x per maand meedoen aan een afstand. ProRun leden kunnen meerdere pogingen voor meerdere afstanden insturen. Op de eerste dag van elke maand worden de ranglijsten per afstand opgemaakt.

Klik hier voor de spelregels en doe mee!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Training