Wil jij komend weekend een wedstrijd lopen?

Zoek je de uitdaging van een echte wedstrijd? Dat kan nu weer!

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Wil jij komend weekend een wedstrijd lopen?

Zoek je de uitdaging van een echte wedstrijd? Dat kan nu weer! Je loopt weliswaar alleen, maar je ziet je resultaten terug in de ranglijst met alle andere deelnemers.

Iedereen kan meedoen met de wekelijkse RunnerMaps Virtuele Wedstrijden, maar je kunt ook zelf een wedstrijd opzetten, voor je eigen loopgroep of vereniging, of wie je maar wilt uitnodigen.

Er zijn her en der al virtuele hardloopwedstrijden opgezet, maar meestal betekent dat dat je geld moet betalen voor een medaille, en ook nog eens moeite moet doen om je resultaat op te sturen.

‘Mij spreekt dat niet zo aan,’ schrijft Harry Oosterveen, ‘een wedstrijd is voor mij meer een test om te kijken hoe het gaat, en om me te meten met anderen. Ik denk dat er meer lopers zo over denken. Daarom heb ik op RunnerMaps een iets andere vorm van virtuele wedstrijden gemaakt. Kost niks, geen gedoe met opsturen, alles gaat vanzelf via Strava.’

Je loopt natuurlijk voor jezelf, waar je wilt, maar wel tegen anderen, die ook hun eigen race lopen.

Je tijd wordt bepaald door je gemiddelde snelheid, dus of je parcours niet precies is uitgemeten maakt niet zoveel uit, als het maar minimaal de wedstrijdafstand is

Als je je opgeeft en je activiteit geregistreerd wordt op Strava, kom je in de uitslag.

Er zijn iedere week wedstrijden van 3, 5 en 10 kilometer, waar je met een paar klikken aan mee kan doen. Van die wedstrijden is ook een overall klassement met de beste 5 lopers/loopsters.

Voor loopgroepen is het heel makkelijk om een eigen virtuele wedstrijd te organiseren. Je stelt een datum, afstand, en deelt de link met de mensen in je loopgroep of vereniging, bijvoorbeeld via Facebook, Whatsapp, e-mail of website. Dan hoef je alleen nog maar achterover te zitten en de uitslagen te zien binnenkomen. Of zelf ook lopen natuurlijk!

Er doen inmiddels iedere week enige tientallen lopers mee aan de wedstrijden, er kunnen er nog veel meer bij. Ben jij een loper die ook graag de motivatie heeft van een wedstrijd, zonder de verplichting van betaling of ingewikkeld gedoe met je gegevens? 

Doe komend weekend al mee met een virtuele loopwedstrijd: klik hier

Ook geschikt voor loopgroepen om zelf een loop te organiseren. 

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Training