Trainingsschema 10 km

Een 10 kilometer is een ideale wedstrijdafstand. Bijna wekelijks wordt er wel ergens een wedstrijd van 10 kilometer georganiseerd. Het is ook een perfecte manier om te testen waar je staat als je in training bent voor een halve of hele marathon. Waar de één droomt van een 10 kilometer binnen een uur wil de andere loper nu eindelijk eens onder de magische grens van 40 minuten duiken. Voor beide doelen – en meer – hebben we een perfect uitgebalanceerd schema. Na 10 of 12 weken loop jij je 10 kilometer zo snel mogelijk!

Bestel je schema

Trainen voor een snelle 10 kilometer

Bij ProRun kun je voor de 10 kilometer kiezen uit 4 schema’s waarbij je op tempo traint:

  • 10 kilometer binnen 60 minuten
  • 10 kilometer binnen 50 minuten
  • 10 kilometer binnen 45 minuten
  • 10 kilometer binnen 40 minuten

De schema’s zijn samengesteld door hardlooptrainer Klaas Boomsma. De schema’s met een beoogde finishtijd van onder de 60 en 50 minuten hebben een duur van 10 weken. De schema’s waarbij je traint voor een tijd van onder de 45 en 40 minuten duren 12 weken. De trainingsweken gaan uit van 3 trainingen per week, alleen het schema voor onder de 40 minuten heeft 4 trainingen.

Trainingsschema 10 km binnen 60 minuten
Trainingsschema 10 km binnen 60 minuten
Trainingsschema 10 km binnen 40 minuten
Trainingsschema 10 km binnen 40 minuten

Lopen op vermogen

Loop een zo snel mogelijk 10 kilometer met het trainingsschema 10 km op vemogen. Vul je Critical Power in en kies voor 3 of 4 trainingen per week. Na 12 weken ben je klaar om je 10 kilometer zo snel mogelijk te lopen.

Maak onbeperkt gebruik van je schema

Zodra je een schema hebt aangeschaft krijg je een login voor prorun.nl en kun je naar je online schema. Je activeert je schema door een startdatum in te vullen. De startdatum kun je op elk moment wijzigen. Raak je onverhoopt geblesseerd of wil je nog een keer het schema volgen, geen probleem. Wil je kunnen schakelen tussen alle verschillende schema’s, dan  is het handiger en voordeliger om lid te worden van ProRun.

Bestel jouw trainingsschema voor de 10 kilometer en krijg direct toegang

Kies het gewenste schema en vul op de volgende pagina je gegevens in.