Dit zijn de beste hardloopschoenen voor 2021

Aan keuze geen gebrek bij ket kopen van nieuwe hardloopschoenen. Dit zijn volgens ons de 4 hardloopschoenen die zeker de moeite van het bekijken waard zijn.

Dit zijn de beste hardloopschoenen voor 2021

Hardloopschoenen gaan natuurlijk niet eindeloos mee. Hoe zeer je er ook aan gehecht bent, op een gegeven moment kunnen ze niet meer de demping en bescherming bieden waar ze voor bedoeld waren. Je Het mooie daarvan is dat hardloopschoenen steeds verder doorontwikkeld worden, waardoor je iedere keer dat je aan nieuwe schoenen toe bent uit state-of-the-art hardloopschoenen kunt kiezen. Dit zijn wat ons betreft de beste hardloopschoenen voor 2021.

Asics Kayano 26

Onze nummer één keuze van het moment wat betreft hardloopschoenen die helpen tegen overpronatie zijn de Asics Kayano 26. Ze helpen tegen de specifieke afwikkeling die sommigen hebben waarbij de voet en de knie te veel naar binnen kantelt of draait. Zij kunnen met deze hardloopschoenen uitstekend uit de voeten. De Asics Kayano 26 lopen bijzonder comfortabel zonder dat de demping ervoor zorgt dat je energie verliest. Met deze hardloopschoenen combineert Asics allerlei technische innovaties in één absoluut topmodel. Deze schoenen helpen bijvoorbeeld blaren te voorkomen doordat de rand rondom de enkel gevuld is met een zacht materiaal dat prettig aanvoelt op de huid. Ook hebben de schoenen een speciaal nieuw gel-pad in de hiel. Door het vernieuwde bovenwerk en de verbeterde zool zijn de Asiscs Kayano 26 nog comfortabeler dan hun voorgangers in dezelfde reeks, terwijl ze nog steeds dezelfde betrouwbare stabiliteit die we van de Kayano gewend zijn bieden.

Hoka One One Clifton 7

Kenmerkend voor de hardloopschoenen van Hoka One One zijn de uitzonderlijk dikke zolen. Daar moet je van houden, maar gebruikers ervaren het als erg comfortabel. De Clifton 7 uitvoering biedt een perfecte combinatie van zachtheid en lichtheid. De zachte bovenkant van de schoenen vermindert de druk op de achillespees. Door de intuïtieve hielriem is de schoen gemakkelijk aan en uit te trekken, waardoor de Hoka One One Clifton 7 ideaal zijn voor dagelijks gebruik. Je vindt de Hoka One One Clifton 7 onder meer bij CAMPZ.

Asics Cumulus 22

De Asics Cumulus 22 behoren zonder twijfel tot de beste ‘neutrale’ hardloopschoenen. Deze schoenen zitten erg comfortabel en lenen zich uitstekend voor het lopen van lange afstanden. Het feit dat deze hardloopschoenen erg goed verkocht worden, geeft maar aan hoe fijn ze gevonden worden door hardlopers. Dat komt onder andere doordat de hak iets hoger geplaatst is dan normaal, waardoor je extra demping krijgt die je voelt bij elke stap die je zet.

Mizuno Wave Rider 24

Wil je schoenen die helpen jou voort te stuwen, kijk dan niet verder dan de Mizuno Wave Rider 24. Mizuno is een bijzonder technisch merk dat hardloopschoenen maakt die echt iets toevoegen aan de hardloopervaring. De Wave Rider 24 hardloopschoenen bieden naast veel demping ook veel reactiviteit. Door de Wave-plaat die zich in de tussenzool bevindt, krijg je tijdens het hardlopen extra veel reactie terug uit je schoenen. De energie die jij erin stop wanneer je landt, geven de Mizuno Wave Rider 24 je terug bij het afwikkelen.

Dit is natuurlijk nog maar het topje van de ijsberg. Kijk hier voor nog meer hardloopschoenen die ook kwalitatief goed zijn en comfortabel zitten.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Gadgets & Gear