Stryd V3: de ultieme footpod - Hardlopen op vermogen

Calculator

Op deze pagina vind je diverse leuke en nuttige rekentools voor hardlopers. De meeste formules zijn ontwikkeld door Hans van Dijk en Ron Megen, auteurs van "Hardlopen met Power!".

Voor uitgebreide achtergrondinformatie bezoek je hun website Het geheim van hardlopen.

Haalbare tijden

Bereken je tijd op een afstand op basis van een tijd op een andere afstand. Heb je bijvoorbeeld 45 minuten gelopen over 10 kilometer, dan geeft deze tool jouw verwachte eindtijd op onder meer de halve en hele marathon.

Optimale leeftijd

Op je 28e ben je – in theorie – op je best. Vul je leeftijd en een tijd op een afstand in en ontdek hoe snel je op je 28e was geweest.

Wedstrijdtempo

Vul de afstand in dat je wilt gaan lopen en geef de gewenste eindtijd aan. De tool geeft dan het benodigde tempo per kilometer aan.

Trainingstempo

Hardloopschema’s hebben vaak verschillende trainingszones. Deze tool berekent je tempo per zone op basis van een afstand en de gewenste eindtijd.

Je tijd bij vermogen

Hardlopen op vermogen, bijvoorbeeld met een Stryd, wordt steeds populairder. Met deze tool bereken je jouw eindtijd op een afstand op basis van je vermogen en gewicht.

BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft de verhouding aan tussen je lengte en gewicht. Het getal geeft indicatie of je een gezond gewicht hebt.