Calculator

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Op deze pagina vind je diverse leuke en nuttige rekentools voor hardlopers. De meeste formules zijn ontwikkeld door Hans van Dijk en Ron van Megen, auteurs van "Hardlopen met Power!".

Voor uitgebreide achtergrondinformatie bezoek je hun website Het geheim van hardlopen. Hier vind je ook de bekende integrale calculator met antwoorden bij alle factoren die van invloed zijn op je hardloopprestatie.

Hardlooptijden berekenen

Bereken je tijd op een afstand op basis van een tijd op een andere afstand. Heb je bijvoorbeeld 45 minuten gelopen over 10 kilometer, dan geeft deze tool jouw verwachte eindtijd op onder meer de halve en hele marathon.

Je hardlooptijd bij de optimale leeftijd

Op je 28e ben je – in theorie – op je best. Vul je leeftijd en een tijd op een afstand in en ontdek hoe snel je op je 28e was geweest.

Wedstrijdtempo

Vul de afstand in dat je wilt gaan lopen en geef de gewenste eindtijd aan. De tool geeft dan het benodigde tempo per kilometer aan.

Trainingstempo

Hardloopschema’s hebben vaak verschillende trainingszones. Deze tool berekent je tempo per zone op basis van een afstand en de gewenste eindtijd.

Je eindtijd bij vermogen

Hardlopen op vermogen, bijvoorbeeld met een Stryd, wordt steeds populairder. Met deze tool bereken je jouw eindtijd op een afstand op basis van je vermogen en gewicht.

Intervaltempo en vermogen

Lopen op vermogen is accuraat en zeer geschikt voor intervaltraining. Je trainer geeft het aantal seconden op dat je per 100 meter moet lopen. Als je loopt op vermogen weet je meteen of je op schema ligt. Voer hieronder je gewicht in en het aantal seconden per 100 meter en het bijbehorende vermogen wordt berekend.

Intervallen met vermogen

Als je weet wat je anaeroob drempelvermogen (ADV) is, kun je eenvoudig uitrekenen wat je 100% vermogen is op een interval van een bepaalde lengte. Je ADV is het vermogen (wattage) dat je 60 minuten kunt volhouden. Als je met een Stryd loopt, kun je in de Stryd app je Critical Power (CP) in Watts vinden bij autoCP.

Yasso 800 op vermogen

Welk vermogen moet je lopen bij een Yasso 800? En welk tempo hoort daarbij?

Hoeveel sneller ben je als je afvalt?

Hoeveel sneller ben je als je 5 kilo afvalt? Of hoeveel langzamer als je 5 kilo zwaarder bent?

BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft de verhouding aan tussen je lengte en gewicht. Het getal geeft indicatie of je een gezond gewicht hebt.

Calorieverbruik bij hardlopen

Bereken met deze calculator hoeveel calorieën je hebt verbrand tijdens het hardlopen.

Word lid van ProRun

  • Professionele hardloopschema's voor beginners en gevorderden
  • Hou al je trainingsrondjes bij in je persoonlijke Runlog
  • Stel persoonlijke doelen in
  • Sla artikelen op in je leeslijst
  • Doe onbeperkt mee aan de Eerlijke Strijd
  • Bewaar hardloopevenementen in je account
  • Vanaf € 9,95 per maand

Word lid