De Twaalf Provincies

Loop in elke provincie van Nederland een 10 km, halve of hele marathon en verdien de felbegeerde Twaalf Provincies medaille!

Goud voor 12 marathons, zilver voor halve marathons en brons voor een dozijn 10-kilometers.

Deelnemen

Om je wedstrijden in te voeren is een (gratis) account bij ProRun nodig. Het moeten wel georganiseerde evenementen zijn, dus met meerdere deelnemers en een uitslag of een lijst van deelnemers, zodat wel is na te gaan of iemand daadwerkelijk heeft gelopen. Ultra’s en (halve) marathons die in een triatlon zijn gelopen tellen ook mee, net als dertigers meetellen voor een halve marathon.

Een 10 kilometer is in elke provincie eenvoudig te vinden, daarom telt hier alleen de ‘zuivere’ afstand van 10 kilometer. Ook een kwart-marathon, waarvan er een aantal worden georganiseerd, telt dus niet mee.

Het maakt niet uit hoe lang je er over doet. Zodra je in elke provincie een 10 km, halve of hele marathon hebt gelopen kun je de medaille aanvragen. Om de kosten te dekken vragen we voor de medaille een vergoeding van € 10,00, plus € 5,95 verzendkosten.

Voor de duidelijkheid: het is dus óf 12 10-kilometers óf 12 halve marathons óf 12 marathons in twaalf provincies. Geen combinatie van twee of drie afstanden. Het gaat om drie afzonderlijke medailles. Je kunt ze natuurlijk wel alledrie bij elkaar proberen te lopen.

Heb je een 10 km, halve of hele marathon gelopen? Log in op je ProRun-account en voer ‘m hier in.

Voor halve en hele marathons geldt: alle uitgelopen wedstrijden vanaf 1 januari 2023 tellen mee. Voor een 10 kilometer hanteren we een minimale datum van 1 januari 2024.

Ranglijsten

Het is geen wedstrijd, maar ranglijsten met alle deelnemers is wel zo leuk!

Naar de ranglijsten