Ga voor het beste van het beste, ga voor LEKI

Ga voor het beste van het beste, ga voor LEKI

Door bossen, over heuvels en bergen, via steile single tracks en gravelpaden, kun jij ook zo genieten van een uitdagende trailrun door de natuur?

Trailrunnen is de ultieme manier om de uitdaging met jezelf aan te gaan en de mooiste plekken van de wereld te zien. Onmisbaar tijdens het trailrunnen: goede stokken! LEKI heeft een uitgebreide collectie stokken voor trailrunners die alleen met de beste materialen veeleisende terreinen willen doorkruisen.

Hoe het begon…
Ooit begonnen als producent van skistokken, gebruikt LEKI haar expertise en ervaring nu ook voor het produceren van trailrunstokken. Het doel van het bedrijf? Het aanbieden van de meest ultieme, best presterende en innovatieve stokken. Dankzij de constante samenwerking met experts en professionele atleten zorgen LEKI producten voor de ultieme beleving. De passie van LEKI resulteert dan ook in slimme, goed ontworpen producten waarvan je consequent kunt genieten en vele jaren op kunt vertrouwen.

Het beste van het beste
Veel trailrunners zoeken de grenzen van hun kunnen op door aan (virtuele) wedstrijden mee te doen. Zo’n grote en extreme uitdaging kun je natuurlijk niet aangaan zonder het allerbeste materiaal. LEKI biedt het beste van het beste op het gebied van trailrunning stokken. Wist je de LEKI #1 is op het gebied van trailrunning? Een van de topmodellen is de Micro Trail Pro. Deze lichtgewicht, opvouwbare carbon stok is voorzien van het Trigger Shark 2.0 systeem en de nieuw ontworpen Shark Frame Strap Mesh. De strap is gemaakt van ademend mesh en biedt een optimale en aangename pasvorm. De verlengde Thermo grip biedt optimaal comfort en flexibiliteit als het bergop gaat. Dankzij de Push Button vouw je de Micro Trail Pro in een oogwenk op tot een pakketje van slechts 37 centimeter. Benieuwd naar de ervaringen van Koen met deze stok? Je leest er alles over in zijn review die binnenkort online komt!

Voordelen van trailrunnen
Buiten zijn en bewegen is natuurlijk altijd goed voor je, maar waarom zou je gaan rennen met stokken? Tijdens het trailrunnen zijn je stokken net zo belangrijk als je schoenen. Trailrunnen met stokken zorgt voor zelfvertrouwen, veiligheid en betere prestaties. Je kunt meer snelheid maken, ook tijdens het klimmen. Als je de stokken correct gebruikt, gebruik je meer spiergroepen, waardoor je sterker wordt en meer kracht krijgt. Trailrunstokken verdelen het gewicht en nemen dit voor een deel over van je benen. Hierdoor zet de vermoeidheid later in en kun je langer en veerkrachtiger genieten van de mooie natuur om je heen. Maar, stokken bieden niet alleen voordelen bij het klimmen, ook bij het dalen zijn ze eigenlijk onmisbaar. Stokken zorgen ervoor dat je meer gecontroleerd en veiliger naar beneden gaat. Met stokken heb je meer ondersteuningspunten, wat weer zorgt voor meer balans en een betere verdeling van het gewicht. Eigenlijk kun je dus niet zonder LEKI stokken tijdens het trailrunnen!

Wat is mijn ideale LEKI trailrunningstok?
De voorkeur voor trailrunningstokken is natuurlijk heel persoonlijk. Weet je nog niet wat voor jou de beste lengte is en ben je dus op zoek naar een verstelbare stok? De Micro Vario Carbon van LEKI ondersteunt je bergop en bergaf en helpt je energie besparen. Naast de anatomisch gevormde Aergon Thermo Long Grip en het unieke Speed Lock 2 verstelsysteem, is deze stok voorzien van het nieuwe External Locking Device (ELD). Dankzij de speciale constructie zorgt deze innovatie voor meer stabiliteit en veiligheid in de bergen. De Micro Vario Carbon kan met een druk op de knop opgevouwen worden tot een pakmaat van 40 centimeter, waardoor deze perfect in je rugzak past. Deze echte allrounder weegt slechts 240 gram. Liever een stok met een vaste lengte? Dat kan! Met een gewicht van slechts 128 gram is de Micro RCM een echte alleskunner op de trails. Deze stabiele vouwstok van carbon overtuigt met het uitzonderlijk lage gewicht en z’n eigenschap om jouw dynamiek vast te houden. Dankzij de verlengde, afgeronde Thermo grip kun je de stok op vele manieren vasthouden, waardoor je geniet van optimale ondersteuning op uitdagende terreinen. Één druk op de knop is genoeg om de stok op te vouwen tot een pakketje van slechts 36 centimeter.

Welk model je ook kiest, met trailrunstokken van LEKI ben jij verzekerd van het beste van het beste! Kijk voor meer informatie en de volledige collectie op leki.nl.

De beste looptips en inspirerende artikelen elk weekend in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Gadgets & Gear