Garmin introduceert de nieuwe Forerunnerserie

Garmin introduceert de nieuwe Forerunnerserie

5 nieuwe horloges met geavanceerde trainingsfuncties, kaarten en muziek!

Hoe ver of snel je ook loopt, met de nieuwe Forerunner® serie van Garmin ren je altijd goed. De Forerunner 45, Forerunner 45S, Forerunner 245, Forerunner 245 Music en Forerunner 945 zijn rasechte minicomputers speciaal ontwikkeld voor hardlopers. Ze zijn niet alleen in staat hardloopgegevens bij te houden, ze bewaken ook statistieken, rekenen cijfers door en geven routes aan. Daarnaast verzamelen ze alles over je prestaties, trainingsgeschiedenis en het bereiken van je ultieme hardloopdoel. Een voordeel is ook dat deze range niet misstaat aan je pols en dat je er jouw favoriete muzieklijst mee kunt afspelen. De nieuwe Forerunners zijn dé nieuwe gouden hardloopstandaard.
 
Geavanceerde technologie maakt hardlopen tegenwoordig een stuk beter meetbaar en nauwkeurig. Voorbij zijn de dagen dat je een rondje in het park liep en het een 5 kilometer-run  noemde. Met de nieuwste Garmin Forerunner aan je pols weet je nu dat je met dit rondje eigenlijk op 5,3 kilometer uitkwam. Fijn, zo’n horloge dat het denkwerk doet, terwijl jij je op je workout kunt focussen. Maar dat is nog niet alles. Geïntegreerde muziekfuncties (Forerunner 245 Music en 945), kleurenkaarten (Forerunner 945) en geavanceerde trainings-, veiligheids- en trackingfuncties. Het is slechts een greep uit de features die Garmin nieuw toevoegt aan deze smartwatches voor hardlopers.

Design
Het oog wil ook wat! Daarom is er door Garmin gelet op het design. Functioneel design welteverstaan. Elke Forerunner uit de nieuwe reeks is gemaakt van ultralichte materialen en voorzien van 5 handzame knoppen die in alle weersomstandigheden, met of zonder handschoenen, gemakkelijk te bedienen zijn. De GPS-horloges zijn bovendien uitgerust met een duidelijk afleesbaar display, zelfs in fel zonlicht. In nood? Geen nood, want deze nieuwe serie is voorzien van continue activity tracking2, smartphone meldingen, polshartslagmeting en nieuwe veiligheids- en trackingfuncties1 waarmee je als loper je locatie kunt delen met je favoriete contactpersonen.

Garmin Coach
De nieuwe Forerunner-lijn is compatibel met het vernieuwde Garmin Coach. Hierdoor kun je zelf gratis trainingsschema’s samenstellen en deze aanpassen aan jouw persoonlijke doelen en prestaties. Voor echte motivatie en aanmoediging zorgen de drie persoonlijke hardloopcoaches: Jeff Galloway, Greg McMillan en Amy Parkerson-Mitchell. Daarnaast bieden de nieuwe Forerunners je inzicht in je trainingsschema, hardloopdata en workouts waardoor je jezelf steeds kunt verbeteren en slimmer kunt trainen. De 5K, 10K of halve marathon liggen nu binnen handbereik. Garmin helpt je bij deze doelstellingen.

Forerunner 45 en Forerunner 45S
De gebruiksvriendelijke Forerunner 45-serie is een echte multi-sporter. In de basis ontworpen voor startende hardlopers, maar ook geschikt voor beoefenaars van andere sporten zoals fietsen, crosstraining, cardio en yoga. De tientallen activiteitenprofielen, ingebouwde hardslagmeter op de pols en GPS zorgen ervoor dat je het maximale uit je training haalt. Maar deze geavanceerde minicomputer beseft ook dat een goede balans tussen energie en rust minstens zo belangrijk is. Hij meet namelijk je stappen, afstand, verbruikte calorieën en met behulp van stressbewaking en Body Battery™-energiebewaking kun je je vanaf nu volledig focussen op je gezondheid. De Forerunner 45S is gemaakt voor mensen met smalle polsen – de kast is slechts 39 millimeter – en met trendy wit en paars design ook ontworpen met de vrouwelijke hardloper in het achterhoofd. De Forerunner 45 is voorzien van een kast van 42 millimeter. De batterij van deze 45-serie gaat tot wel 7 dagen mee in de smartwatch-modus en tot 13 uur in de GPS-modus.

Forerunner 245 en Forerunner 245 Music
Muziek afspelen tijdens je training kan een echte motivator zijn. Op de Forerunner 245 Music kunnen tot wel 500 nummers worden opgeslagen. Zo synchroniseer je in no time je favoriete pump-up afspeellijst met muziekstreamdiensten3 als Spotify® en Deezer. Muziek overzetten vanaf je computer is natuurlijk ook mogelijk. Voor lopers die echt alles willen weten, bieden de Forerunner 245 en Forerunner 245 Music gepersonaliseerde trainingen en hersteladviezen. Deze alleskunners zijn ook voorzien van prestatiebewakingsfuncties, zoals VO2 max, en een trainingsstatus met aanpassingen voor hitte, hersteltijd, anaerobe en aerobe trainingseffecten. Meten is weten en voor het nog beter analyseren van je inspanningen, kun je een Running Dynamics Pod of bijpassende hartslagband inzetten waardoor je alle zes de hardloopdynamica direct op je horloge kunt aflezen. De Pulse Ox sensor4 houdt je gezondheid in de gaten en meet via de pols hoeveel zuurstof door het lichaam wordt opgenomen. In smartwatchmodus gaat de batterij van de Forerunner 245 en Forerunner 245 Music een week mee, in de GPS-modus tot wel 25 uur en wanneer je GPS en muziek actief hebt ingesteld, gaat de batterij tot 6 uur mee.

Forerunner 945
De Forerunner 945 is dé premium smartwatch voor gedreven triatleten, hardlopers, wedstrijd- en lange afstandlopers. Je kunt tot wel 1.000 nummers opslaan en er via je bluetooth headset naar luisteren. Nieuw is de contactloze betaalmethode5 Garmin Pay™ om onderweg op een snelle en simpele manier even iets af te rekenen. Verder geniet je van geïntegreerde Topo Europe kleurenkaarten voor de juiste routes, verbeterde trainingsschema’s en het aflezen van hardloopdynamica via de Running Dynamics Pod of een compatibele hartslagband. Met Pulse Ox4 zie je hoe goed je lichaam zuurstof opneemt. Alles om beter, efficiënter en sneller te worden. Dankzij dit model heb je het in de hand. De batterij van de Forerunner 945 gaat 2 weken mee in de smartwatch-modus, tot 36 uur in de GPS-modus en tot 10 uur in de GPS-modus als ook naar muziek wordt geluisterd.
 

De Forerunner 245, Forerunner 245 Music en Forerunner 945 zijn vanaf nu verkrijgbaar. De Forerunner 45-serie is vanaf half mei beschikbaar. 


Verkoopprijzen: 
Forerunner 245 – €299,99 
Forerunner 245 Music – €349,00
Forerunner 945 – €599,99 
De Forerunner 45 en 45S – €199,99 

De Forerunner 945 is ook verkrijgbaar als triatlonbundel met een blauwe en zwarte siliconen band, HRM-Tri™, HRM-Swim™ en een quick-release-set voor een adviesprijs van €749,99. 


1  Indien gekoppeld met een compatibele smartphone. Voor de vereisten en beperkingen op het gebied van veiligheid en tracking, zie https://www.garmin.com/nl-NL/legal/idtermsofuse 
2  Nauwkeurigheid van activity trackers
3  Premium-abonnement bij een externe muziekaanbieder vereist
4  Dit is geen medisch apparaat en het is niet bedoeld om een medische aandoening vast te stellen of te bewaken; zie Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox is niet in alle landen verkrijgbaar.
5  Bekijk informatie over de momenteel ondersteunde landen, betalingsnetwerken en deelnemende banken op Garmin.com/GarminPay/banks.

De beste looptips en inspirerende artikelen elk weekend in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Gadgets & Gear