Hardlopen op de Olympische Spelen kijken vanuit buitenland

Hardlopen op de Olympische Spelen kijken vanuit buitenland

In het buitenland maar toch naar de Olympische Spelen kijken op de Nederlandse TV? Gebruik VPN.

De Olympische Spelen staan voor de deur voor onze hardlopers. Een jaar uitgesteld en zonder publiek, maar de atleten mogen nu eindelijk laten zien wat ze in huis hebben. Traditiegetrouw vinden de Olympische Spelen plaats tijdens de zomervakantie. Hoe kun je ook terwijl je op vakantie bent onze toppers op de Olympische Spelen volgen? 

Ook in het buitenland worden meestal olympische wedstrijden uitgezonden. Maar de Nederlandse uitzending is veel meer gefocust op TeamNL dan de uitzendingen van andere landen. Bovendien is er vaak van buitenlandse commentatoren weinig te begrijpen.

De uitzendingen met Nederlands commentaar worden in het buitenland echter vaak geblokkeerd. Je krijgt dan bijvoorbeeld een melding als ‘deze livestream is niet beschikbaar op uw locatie’. Dat is een zogeheten geoblokkade.

Een geoblokkade wordt ingesteld in verband met uitzendrechten. De NOS heeft bijvoorbeeld alleen voor de Nederlandse uitzendrechten van de Olympische Spelen betaald. Wil je in het buitenland de NOS livestream kijken, dan is dat om die reden niet mogelijk.

Geoblokkade omzeilen

Wil je toch de olympische atletiekwedstrijden met Nederlands commentaar kijken, om helemaal mee te gaan in de emotie van de commentator? Er is een manier om toch de uitzendingen met Nederlands commentaar in het buitenland te kijken. Dit doe je door de geoblokkade te omzeilen met een aangepaste virtuele locatie.

Maar een virtuele locatie, hoe wijzig je die? Het zit zo: een streamingdienst zoals NPO Start bepaalt jouw locatie met behulp van je IP-adres. Dat IP-adres is gekoppeld aan de locatie van het wifi-netwerk waarmee je op internet zit.

Het is dus zaak om je virtuele locatie, je IP-adres, te wijzigen. Klinkt erg technisch, maar met behulp van een VPN is het een fluitje van een cent. Het enige wat je hoeft te doen, is je VPN-verbinding in te schakelen met een Nederlandse server.

Hoe gebruik je een VPN?

VPN’s zijn er in allerlei soorten en maten. Als je een VPN wilt gebruiken, is het nodig om een abonnement af te sluiten (dit kan zowel gratis als betaald). Om de juiste keuze te maken, kun je het beste kiezen uit een van deze VPN-providers. Deze providers zijn stuk voor stuk betrouwbaar en snel.

Als je eenmaal een VPN hebt gekozen, installeer je bijbehorende app op je apparaat. Via deze app kun je de VPN-verbinding inschakelen. De meeste VPN-apps zijn erg gebruiksvriendelijk en wijst zichzelf.

Om de Nederlandse uitzendingen van de olympische atletiekwedstrijden te kijken, moet je verbinding maken via een Nederlandse server. Wie weet zie jij dan toppers als Femke Bol of Sifan Hassan het goud veroveren op de Olympische Spelen!

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Gadgets & Gear