Jezelf motiveren om te hardlopen tijdens een regenbui

Jezelf motiveren om te hardlopen tijdens een regenbui

Dit artikel is geplaatst in samenwerking met regenjas.nl.

Hardlopen is een populaire manier om lekker in beweging te blijven in de buitenlucht. Toch haken veel mensen af op het moment dat het gaat regenen buiten. Zonde eigenlijk. De verfrissende druppels die op je vallen, het geluid van de regen op de bladeren in de bomen – het kan een ontspannende ervaring zijn. Hoe kan je jezelf motiveren om toch in een regenbui te gaan hardlopen? We delen een aantal tips.

Waterdichte gear

Een van de grootste obstakels is het idee van doorweekte kleding en kou. Eigenlijk is dit nergens voor nodig, omdat er steeds meer en betere waterdichte kleding te koop is om in te sporten. Maak van de angst om nat te worden daarom ook geen punt en zorg dat je investeert in waterdichte sportkleding. Denk aan een ademend regenjack, waterdichte schoenen en een aparte maium regenjas van regenjas.nl om droog aan te komen bij het startpunt. Met de juiste uitrusting kun je genieten van hardlopen zonder je zorgen te maken over natte kleding.

Vind een buddy

Het voordeel van alleen sporten is dat je kan gaan en staan waar je wil. Het nadeel is dat je sneller de neiging zal hebben om je training uit te stellen als je geen zin hebt of als de weersomstandigheden niet ideaal zijn. Veel individuele hardlopers blijven daarom ook binnen als het regent. Mocht je hier last van hebben, kan je het beste op zoek gaan naar een hardloopmaatje. Als je samen de afspraak maakt om op vaste momenten te gaan lopen, zal je ook minder snel afzeggen. Zo voorkom je dat je de ander niet teleurstelt. Samen sporten in de regen kan daarnaast een motiverende ervaring zijn om aan je doelstellingen te werken. Het delen van de ervaring met iemand anders kan de regen transformeren van een obstakel tot een gezamenlijke uitdaging en verhoogt je eigen intrinsieke motivatie.

Stel duidelijke doelen

Tot slot de belangrijkste tip. Het stellen van duidelijke doelen. Dit is namelijk essentieel om jezelf te motiveren, ongeacht het weer. Zet realistische en haalbare doelen voor jezelf, zoals het verbeteren van je persoonlijk record, het vergroten van de maximale afstand of het kunnen verslaan van je vrienden, familie of collega’s bij de eerstvolgende wedstrijd. Door doelen te stellen die belangrijk voor je zijn, daag je jezelf tot het uiterste en zal de regen slechts een bijzaak worden in vergelijking met het voldoen aan je doelstellingen.

Kortom. Als je je focust op de voldoening die je ervaart op het moment dat je een training hebt volbracht, dan zal het gevoel van doorzettingsvermogen het winnen van de initiële weerstand. Met waterdichte kleding overwin je het belangrijkste obstakel en een trainingsmaatje zorgt voor nog een reden om je woorden om te zetten in daden. Hoewel dat zeer handige toevoegingen zijn, moet het vooral uit jezelf komen. Dus trek je schoenen en je regenjas aan, stap de deur uit en begin met hardlopen. Alleen op deze manier kan je structureel werken aan je doelen.

 

 

De beste looptips en inspirerende artikelen elke vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Gadgets & Gear