Kleding voor de 4 seizoenen

Kleding voor de 4 seizoenen

Voor elk seizoen kan je passende hardloopkleding krijgen. Vooral in Nederland verschillen de weersomstandigheden enorm en is het bijna een moetje om voor al die weertypes kleding aan te schaffen zodat je geen training hoeft te missen vanwege het feit dat je kledingkast niet toereikend is. Daarom hieronder per seizoen beschreven wat je kan aanschaffen om altijd goed voorbereid te zijn.

Zomer

De zomer, je kleding moet lekker luchtig zijn en je niet verstikken. De hitte kan je snel teveel worden als je te dikke kleding aan hebt. Voor vrouwen is het dragen van een sport beha aan te raden, een sport beha zit strak en zorgt ervoor dat de borsten niet onnodig schudden en schuren. Ze zijn gemaakt van een materiaal die makkelijker warmte en vocht afdrijft zodat je niet oververhit raakt. Samen met een singlet en korte loopbroek heb je voor de zomer al voldoende kleding. Voor de heren is dit eigenlijk hetzelfde, je kan het nog aanvullen met een petje om de zon uit je ogen te houden en ervoor te zorgen dat je hoofd niet oververhit raakt.

Lente

De lente het zonnetje begint weer te schijnen en veel mensen starten met hardlopen. Het is altijd maar de vraag wat voor weer het is in de lente, als je de deur uitstapt kan het zonnetje heerlijk schijnen maar onderweg kan je overvallen worden door een buitje. Zorg er dus voor dat je altijd een loopjack bij je hebt dit je enigszins beschermt tegen de wind en regen. Daarbij is het voor vrouwen ook goed om een shock absorber sport bh onder de kleding te dragen, dit zorgt niet alleen voor comfort en ondersteuning maar is geschikt voor alle weertypen.

Winter

Winter is vol met regen en kou, je kleding moet dan goed zijn aangepast aan dit seizoen. Je kan het beste gaan voor laagjes, maar het moet niet zo dik zijn dat je er niet meer in kan bewegen. Thermokleding een goede optie, deze kleding lijkt niet dik maar het houdt warmte vast waardoor je minder snel afkoelt. Tijdens het hardlopen en vooral de fanatiekere kleding kan je flink opwarmen, je kan dat laagjes gaan uittrekken om voor verkoeling te zorgen. Het begint dus met thermokleding over je onderkleding en daaroverheen kan je laagje voor laagje opbouwen die je later weer kan afpellen.

Herfst

De herfst is het seizoen met de meeste veranderingen in het weer, het is zo wisselvallig dat het moeilijk is om te zeggen welke soorten kleding je specifiek aan kan hebben. In de herfst regent het vaak en is de warmte al aardig weg, dus een goede optie zou zijn waterdichte lange kleding, en goed waterdichte schoenen zodat je niet thuis komt met natte sokken nadat je een rondje hebt gelopen. Als het toch droog is het lekker om in de herfst door het bos te gaan, vergeet dan niet om op zijn minst een thermobroek aan te doen omdat het nog wel eens erg koud kan worden in de herfst vooral aan het einde van de herfst als de winter in het vooruitzicht is dan is het handig om je te kleden op de juist temperatuur.

De beste looptips en inspirerende artikelen elk vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Gadgets & Gear