Spaar voor kortingen met de SportWallet app

Spaar voor kortingen met de SportWallet app

Spaar door te hardlopen voor kortingen bij webshops met SportWallet. Hoe meer kilometers je hardloopt, hoe meer korting je spaart.

Tijdens de coronaperiode is het lastig om voldoende beweging te krijgen, terwijl dat juist de weerstand verbetert en goed is voor de gezondheid. De SportWallet app van Nederlandse bodem brengt daar verandering in. Gebruikers van deze app sparen korting met elke kilometer die zij fietsen of hardlopen. Dat moet Nederlanders aanmoedigen om ook nu voldoende te bewegen.

Initiatiefnemer Pieter Rüpp, die de app samen met zijn broer Maurits bedacht, vertelt het volgende: “Voor veel wielrenners komt SportWallet als geroepen, nu het wielerseizoen weer van start is gegaan. Doordat sportscholen dicht zijn, wordt er veel buiten gesport. Dat vergt einde winter toch wat discipline. Met onze SportWallet app willen we sporters net dat steuntje in de rug geven, door ze kortingen aan te bieden voor elke kilometer die ze fietsen of hardlopen.”

Nederland sport buiten door corona

Rüpp: “Sportscholen zijn door de corona-maatregelen gesloten en buiten in teamverband sporten mag ook niet voor sporters die ouder zijn dan 27. Daardoor is het voor veel Nederlanders lastig om voldoende in beweging te blijven. Zonde, want sporten versterkt de weerstand en verkleint de kans op burnouts die nu steeds vaker voorkomen door coronastress.”

De bedenkers van de SportWallet-app willen helpen om dit probleem op te lossen. Gebruikers koppelen SportWallet aan de activiteiten tracker app Strava om kilometers te verzamelen en te sparen voor korting op producten en diensten met elke kilometer die ze fietsen of hardlopen. Rüpp: “Wij belonen de prestaties van gebruikers van SportWallet en willen hen uitdagen om meer kilometers te maken, zodat ze nog meer korting sparen. Hoe langer je fietst of loopt, hoe meer korting je scoort.”

SportWallet app: sparen met kilometers

De kilometers in SportWallet verzilveren gebruikers namelijk voor kortingen bij diverse sport webshops, zoals Rogelli en de Hardloopshop, maar ook bij bijvoorbeeld Gewoon Lekker Rennen en de KNWU Fondo Pro waar je terecht kunt voor trainingsschema’s. “De app brengt twee zaken samen: de Nederlandse voorliefde voor kortingen én een bevordering voor de volksgezondheid.”

SportWallet is ontwikkeld door app ontwikkelaar DTT en is gratis te downloaden op Android en iOS.

De beste looptips en inspirerende artikelen elke vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Gadgets & Gear