Waarom verbeteren jouw prestaties door een hardloophorloge?

Waarom verbeteren jouw prestaties door een hardloophorloge?

Elke hardloper wil zo goed mogelijk presteren. Het juiste schoeisel, de juiste voeding en de juiste balans tussen inspanning en rust heb je allemaal op orde. Waar kan je dan nog net die paar extra procenten vandaan halen? Dat kan je bijvoorbeeld doen door te kiezen voor een hardloophorloge, zoals een Garmin Smartwatch. Daarmee kan je namelijk zorgen dat alle informatie die je nodig hebt om het beste uit jezelf te halen beschikbaar komt. Het is de moeite waard om daar eens wat dieper in te duiken.

Meer uit een training halen met een Garmin smartwatch

De smarthorloges van deze fabrikant, maar ook die van andere fabrikanten, zijn er vooral voor jou om meer uit je trainingen te halen. Zo is het vooral belangrijk om van de GPS-functie gebruik te kunnen maken. Dat je dan dus voor Garmin kiest, is ook niet zo vreemd. Dit is immers een bedrijf dat groot is geworden in de wereld van GPS. Wanneer je jouw route nauwkeurig vastlegt, kan je daar heel veel kennis uit opdoen. Dat gaat ook om meer dan alleen de afstand. Denk ook aan zaken zoals hoogteverschillen. Dit is belangrijk om je tempo en cadans goed te kunnen analyseren.

De kennis die je nodig hebt

Er zijn natuurlijk veel manieren om te trainen. Het is echter voor al deze vormen van training zo dat je er het meeste uit kan halen wanneer je goede gegevens hebt. Dat begint al bij het aantal gelopen kilometers. Ook je snelheid meten kan van grote waarde zijn. Daarnaast bieden de horloges ook veel mogelijkheden om je gezondheid in de gaten te houden. Denk bijvoorbeeld aan het meten van je hartslag. Uiteindelijk kan je zo heel precies meten wat je aankan en kan je ideale snelheid per kilometer vinden. Waardoor je meer uit je mogelijkheden haalt.

Dragen buiten training om

Nog belangrijker is dat een smartwatch niet alleen kennis te bieden heeft op het moment dat je aan de slag gaat met training. Het is juist ook fijn om meer te weten te komen over je herstel. Daar is vaak nog heel veel te winnen. Zo kan je bijvoorbeeld steeds meer te weten komen over de kwaliteit van je slaap. Hoe beter je herstel is, hoe beter je trainingen ook zullen verlopen. Dat je daar je voordeel mee kan doen, mag dus duidelijk zijn. Bovendien staat jouw gezondheid natuurlijk altijd voorop als je aan het lopen bent.

Handige extra mogelijkheden benutten

Kies je een goede smartwatch van bijvoorbeeld Garmin uit, dan kan je ook nog eens allerlei handige extra mogelijkheden benutten. Het is bijvoorbeeld fijn om er muziek mee op te kunnen slaan. Dit kan je helpen bij het vinden van je ritme. Ook de apps die je erop kan zetten om allerlei trainingsschema’s te kunnen volgen kunnen van grote waarde zijn. Al deze zaken bij elkaar maken dat je nog meer uit elke training die je doet kan halen. Je zal al snel nadat je het horloge bent gaan dragen merken dat je met grote stappen vooruit gaat.

De beste looptips en inspirerende artikelen elk vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Gadgets & Gear