Wat Polar onderscheidt van alle andere merken

Ken jij de nieuwe functie van Polar al? Adem in, adem uit en lees verder.

Bijna fluisterend heeft Polar dit jaar een nieuwe functie toegevoegd aan haar hartslagmeters.

Het is een functie waar hardlopers niet direct warm voor lijken te draaien. Het heeft niets te maken met mooie routes, GPS, rondetijden of hartslagen tijdens het sporten.

De nieuwe functie is een ademhalingsoefening: in de Polar hartslagmeter te gebruiken onder de naam Serene

Het idee is simpel. Je kiest hoe lang je de oefening wilt doen, bijvoorbeeld 5 minuten. En je kiest hoe lang je in wilt ademen en hoe lang je uit wilt ademen. Daarna ga je de oefening doen en meet Polar je hartslag tijdens de ademhalingsoefening. Middels een grafisch hoogstandje kun je ontspannen je ademhaling mee laten lopen met belletjes op je horloge of je doet je ogen dicht en je laat je leiden door de trilling van het horloge. Het horloge trilt subtiel als je inademt en stopt met trillen als je uitademt.

Direct na de oefening geeft het horloge terug hoe ontspannen je was tijdens de oefening. De Polar onderscheidt 3 zones: diamantzone, saffierzone, amethistzone, waarbij diamant het meest ontspannen is en amethist een teken is van onrust.

Waarom is dit interessant voor lopers?

De functie krijgt niet veel aandacht op fora en websites voor hardlopers. Dat is jammer. Want met Serene kun je actief met je herstel aan de gang én je maakt inzichtelijk of de kwaliteit van je herstel verbetert.

En als loper word je niet beter tijdens je training, maar tijdens je herstel ná het lopen. Polar biedt je een instrument om inzichtelijk te maken of de kwaliteit van je herstel goed is of dat je herstel te wensen overlaat. Ideaal bij:

  • intensieve trainingsperiode
  • stress
  • slapeloosheid
  • marathontraining
  • alcoholgebruik

De ademhalingsoefening is niet alleen een meetinstrument, maar het is ook direct een middel om je herstel actief te bevorderen. Met de instellingen kun je de ademfrequentie van de oefening instellen op 6 tot 10 per minuut. Veel lopers ademen echter méér dan 10 keer per minuut en dat is zonde. In rust is een kalme ademhaling een teken van een goed herstel. Het mooie van Serene van Polar, is dat het nu inzichtelijk te maken is of een ademhalingsoefening zinvol is of niet.

Op de volgende Polars is Serene te gebruiken:

  • Polar Ignite
  • Polar Vantage M
  • Polar Vantage V

De beste looptips en inspirerende artikelen elk vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Gadgets & Gear