Berenloop gaat door!

De halve marathon op het waddeneiland geeft groen licht: 1 november is de Berenloop!

Berenloop gaat door!

Op de redactie zijn we benieuwd of er 1 juli een run komt op startbewijzen voor de Berenloop. Deze (toch al schitterende) loop is op 1 november één van de eerste lopen die weer doorgaat.

Bericht van de organisatie:

Na een periode van grote onzekerheid was er gisteren eindelijk goed nieuws voor loopevenementen: vanaf 1 juli zijn die weer mogelijk. Uiteraard met de nodige restricties, en de 1,5 meter afstand blijft leidend, maar toch: het mag weer!

Dat betekent dat wij als Berenlooporganisatie de knoop hebben doorgehakt: Kleintje Berenloop (31 oktober) en de Berenloop (1 november) gaan door! Op 1 juli opent dan ook de inschrijving voor alle afstanden: jeugdloop, 5 en 10 kilometer en hele en halve marathon. Let op: de inschrijving opent om 7.00 uur ’s ochtends.

Omdat er nog steeds beperkende maatregelen van kracht zijn, zal het een andere Berenloop worden dan anders. Zo zullen start en finish van elkaar gescheiden worden om te zorgen voor optimale doorstroming en maximale onderlinge ruimte voor alle deelnemers. Ook zal de start voor alle afstanden gefaseerd (= met tussenpozen) plaatsvinden. Om te voorkomen dat snelle lopers onderweg voortdurend de wat minder snelle lopers in moeten halen, vragen we daarom om je verwachte (en reële) eindtijd al bij de inschrijving op te geven. Op die manier kunnen we iedereen zo optimaal mogelijk indelen bij de start.

Vanwege die gefaseerde start – die een voorwaarde is voor de vergunning – is de Berenloop dit jaar geen wedstrijd maar een prestatieloop. Dat betekent dat er wel tijdswaarneming is en een einduitslag, maar dat er na afloop geen klassementen worden opgesteld en prijzen uitgereikt. Uiteraard ontvangt iedereen wel een medaille en loopshirt. Deze opzet past ook binnen de gedachte dat het momenteel belangrijker is om gezond en fit te blijven dan om een zware prestatie te leveren.

Verder is het goed te weten dat, mocht het evenement onverhoopt niet door kunnen gaan, je het inschrijfbedrag terugkrijgt onder aftrek van de gemaakte kosten. Dat betekent sowieso tot 1 september de volle 100% minus 5 euro administratiekosten. Ook komen we er niet onderuit om het inschrijfbedrag met 5 euro te verhogen vanwege alle extra maatregelen die we moeten treffen op het gebied van hygiëne, logistiek, vergunningen, et cetera. We hopen op jullie begrip daarvoor.

Voor ons betekent het dat we in feite een heel nieuw evenement gaan organiseren, en daar gaan we de komende maanden, in nauw overleg met alle instanties, hard mee aan de slag. We hopen er samen met jullie een geweldig loopweekend van te maken! Zodra er meer nieuws is, horen jullie het!

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!