De 10 snelste voetballers ter wereld

De 10 snelste voetballers ter wereld

Welke voetballers zouden ook als sprinter succes hebben? 2 EK-gangers in de lijst.

Herplaatst: juni 2021

In dit artikel gaan we op zoek naar voetballers die ook best een professionele carrière als sprinter zouden kunnen hebben. De vraag is, wie zijn de snelste voetballers ter wereld? We benoemen de tien snelste spelers, vertellen bij welke club ze spelen en hun topsnelheden.

Er gaan verschillende lijstjes rond, dus wij zoeken het in een beetje in het midden en bij de wat bekendere spelers. Dit zijn volgens ons de tien snelste voetballers van dit moment:

Arjen Robben

Hij speelt momenteel bij FC Groningen en zal echt niet meer de allersnelste zijn op dit moment. Op het hoogtepunt van zijn carrière waren er echter weinig spelers die sneller waren dan de Nederlandse international. Volgens metingen sprintte hij in het duel met Spanje op het WK 2014 met een snelheid van 37 kilometer per uur over het veld, een ongeëvenaarde snelheid.

Kylian Mbappé

De Fransman Kylian Mbappé was al op jonge leeftijd één van de duurste spelers ter wereld. Dat komt vooral door zijn aller sterkste wapen, zijn snelheid. Het Franse sprintwonder koppelt die snelheid aan een ijzige discipline voor de goal, wat hem een levensgevaarlijke spits maakt.

Kylian Mbappé is met 36 km per uur als topsnelheid één van de snelste spelers ter wereld. De spits van Paris Saint Germain, is dé ster van de Franse competitie en hoopt op de topscoorderstitel op het EK.

Theo Walcott

Voormalig Arsenal-speler en international van Engeland Theo Walcott hoort ook hoog in dit rijtje thuis. Tegenwoordig speelt hij bij Southampton, en is hij net als Robben vast niet meer de snelste. In 2013 werd Walcott echter uitgeroepen tot snelste speler van de wereld met een snelheid van 35,7 kilometer per uur. Hij werd daarna van de troon gestoten door Robben, en later Mbappé.

In 2013 werd Walcott echter uitgeroepen tot snelste speler van de wereld met een snelheid van 35,7 kilometer per uur.

Pierre-Emerick Aubameyang

De volgende in het rijtje kennen we ook als speler van Arsenal, de Londense club die blijkbaar graag snelle spelers in dienst heeft. Met een snelheid van 35,5 kilometer per uur is de spits uit Gabon de vierde speler in dit rijtje.

Aubameyang speelt sinds 2017 voor Arsenal, dat hem overnam van Borussia Dortmund, de club waar de volgende speler tegenwoordig speelt.

Erling Braut Håland

De sensatie op de Europese velden van de afgelopen jaren is natuurlijk Erling Braut Håland. De Noorse spits scoort aan de lopende band voor zijn club Borussia Dortmund, dat hem overnam van Red Bull Salzburg.
In Oostenrijk was hij al in topvorm, maar bij Dortmund doet hij daar nog eens een schepje bovenop. Hij scoort (veel) meer dan Ronaldo en Messi deden op zijn leeftijd en dat is niet in de laatste plaats te danken aan zijn snelheid. Hij rent ruim 35 per uur, en dat maakt hem één van de snelste spelers ter wereld.

Håland rent ruim 35 per uur, en dat maakt hem één van de snelste spelers ter wereld.

Cristiano Ronaldo

Nog een speler die inmiddels een beetje op zijn retour is, tenminste, wat betreft snelheid. Ronaldo scoort namelijk ook bij Juventus nog altijd aan de lopende band. In zijn topjaren was Ronaldo met 35+ kilometer per uur één van de snelste spelers ter wereld. In enkele lijstjes staat zelfs dat hij ooit ruim 38 kilometer per uur liep, wat hem de allersnelste zou maken.

Dat Ronaldo daarnaast ook nog eens enorm hoog kon springen, is geen toeval. Het is geen nieuws dat sprinters vaak ook erg goed kunnen springen.

Gareth Bale

Voormalig teamgenoot van Ronaldo bij Real Madrid, Gareth Bale, is ook ontzettend snel. Hij staat hoog in de lijstjes, met name als hij weer als een bezetene over de rechter- of linkerflank rent. Echte liefhebbers herinneren nog wel zijn sprints in het duel met Internazionale, in de vorige periode dat hij voor Tottenham speelde. Hij loopt ook zo’n 35 kilometer per uur.

Kyle Walker

De 30-jarige Kyle Walker van Manchester City mag ook niet uit dit lijstje ontbreken. Het is onder meer dankzij zijn snelheid dat City als een ware voetbalmachine over het veld raast. Met zo’n 34,5 kilometer per uur, hoort hij zeker in dit rijtje.

Lionel Messi

Als Ronaldo in een lijstje staat, dan mag Messi natuurlijk niet ontbreken. Messi is echter zeker niet zo snel als Ronaldo. Op de eerste meters zijn er echter maar weinig sneller en behendiger dan Messi. En je zou het misschien niet zeggen, maar de kleine Argentijn haalt toch ook ruim 33 kilometer per uur.

Mats Hummels

Wij twijfelen erover, maar Mats Hummels krijgt toch een plekje als enige verdediger in deze lijst. Hij schijnt ruim 32 kilometer per uur te kunnen rennen, wat hem de snelste verdediger ter wereld maakt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 reacties

  • Ria

    Uit deze lijst spelen er nu 5 op het EK: Mbappe, Ronaldo, Bale, Walker, Hummels

  • Nick Vledder

    Leuk lijstje, maar… Ulrich van Gobbel zou als oudgediende bovenaan de lijst schitteren. Ware het niet dat hij helaas niet meer actief voetbalt. Ik wil ‘m toch eventjes noemen. Dus, bij deze.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Columns & meer