Hardloopvakantie? 4 tips

Met deze tips ga je genieten van een heerlijke hardloopvakantie

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hardloopvakantie? 4 tips
Nu kun je natuurlijk je hele vakantie lekker lui aan het strand doorbrengen, maar voor sommigen is dit net niet genoeg. Actieve hardlopers houden namelijk van wat lichaamsbeweging, ook wanneer ze op vakantie zijn. Het is ook niet voor niets dat de hardloopvakanties erg populair zijn bij de actievelingen onder ons Nederlanders. Hardloopvakanties zijn ongelooflijk indrukwekkend. Je rent alleen, of met anderen, op de mooiste locaties ooit. Toch weer even wat anders dan dat rondje over de vlakke Nederlandse velden. Met deze tips maak je de hardloopvakantie ook dit jaar weer een succes.

1. Begin op tijd met sparen
Een hardloopvakantie brengt natuurlijk kosten met zich mee. Afhankelijk van de gekozen locatie kunnen deze kosten hoger, of lager uitvallen. Maar bij een hardloopvakantie komt nog een extra kostenpost kijken: je moet de juiste hardloop materialen aanschaffen voor die specifieke omgeving. Zit je even wat krap bij kas maar komen de vakantiedata steeds dichter bij? Geniet gewoon van je hardloopvakantie; het lenen van geld kan tijdelijk een oplossing bieden. Na je vakantie betaal je het gewoon terug. 

2. Houd de marathons in de gaten
Ben je een echt actieve hardloper en wil je de kans om jezelf te bewijzen? Houd dan de marathonschema’s in de gaten. Kies een hardloopvakantie in een regio waar omstreeks die data een marathon plaatsvindt. Boek een week (of twee weken) voor aanvang van de marathon om jezelf de tijd te geven om aan de omgeving te wennen. Als afsluiter kun je vervolgens meerennen aan de marathon! De mooiste, tofste en meest unieke marathons vind je bijvoorbeeld in Barcelona, Valencia of Lanzarote. 

3. Alleen of samen?
Een hardloopvakantie kan ook gewoon een leuke vakantie zijn voor het hele gezin. Zelfs wanneer niet iedereen van hardlopen houdt. Door een locatie te kiezen waar je fijn kunt hardlopen, maar waar ook voldoende andere dingen te zien en te doen zijn, kun je toch samen genieten van je vakantie. Ga je alleen op pad? Kies dan een georganiseerde hardloopvakantie. Dan deel je alle hardloop-plezieren met andere hardlopers, en blijf je lekker gemotiveerd!

4. Welke hardloopdoelen heb je?
Ga je op hardloopvakantie om aan je conditie te werken en je skills te verbeteren? Dan ga je waarschijnlijk op zoek naar een andere omgeving dan wanneer je ‘gewoon’ af en toe even wilt kunnen hardlopen. Afhankelijk van je wensen en doelen, kies je een passende eindbestemming. Een hardloopvakantie in de Alpen is bijvoorbeeld perfect om aan je conditie te werken (en om deze vervolgens af te sluiten met een marathon). Een hardloopvakantie in Barcelona of Boedapest is daarentegen leuk voor het hele gezelschap; ook degenen die niet hardlopen. 
Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Born Runners