Hardlopers die graag lachen: opgelet

Wouter Monden organiseert 4 maart wel een heel bijzondere avond.

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hardlopers die graag lachen: opgelet
Woensdag 4 maart een speciale avond voor hardlopers die graag lachen.
Wouter Monden:
Yes! Ik kan het bijna niet geloven als mijn naam als eerste uit de grote bokaal met lootjes wordt getrokken. Ik mág de Boston Marathon gaan lopen voor Stichting KiKa.
Een van de oudste en meest iconische marathons ter wereld en ik ben er gewoon bij. Ik moet alleen wel nog eventjes een enorm sponsorbedrag bij elkaar verzamelen.
Eind 2017 besluit ik om voor Stichting KiKa de New York Marathon te gaan lopen. Het dochtertje van vrienden was genezen van ALL, acute lymfatische leukemie. Ik had van dichtbij gezien wat voor impact die rotziekte heeft op een jong gezin maar ook wat voor geweldig werk de artsen en onderzoekers konden doen dankzij de steun van een stichting als KiKa.
Na mijn optredens als comedian sta ik steevast met mijn collectebus bij de uitgang om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. Soms wordt er gul gegeven, soms wat minder maar bijna elke avond is er wel iemand die me aanspreekt omdat ze zelf van dichtbij te maken hebben gehad met kinderkanker.
Ik hou het niet bij de marathon van New York, die van Chicago volgt. Dit keer loopt mijn vrouw ook mee, haar eerste marathon. Opa en oma staan met onze eigen dochter langs de kant als support. Dat zij erbij is, is voor ons vanzelfsprekend maar het goede doel waar we voor lopen maakt het pijnlijk duidelijk dat dat niet voor iedereen met jonge kinderen zo is.
Ik hoef als goede-doelen-loper voor Boston weliswaar geen limiet te halen, ik heb me wel vastgelegd voor een groot sponsorbedrag. Ik besef al snel dat ik dat met collecteren alleen niet ga halen en ik bedenk een plan om het nuttige met het aangename te verenigen. Het Utrecht International Comedy festival en ik slaan de handen in een.
Op vrijdag 6 maart loop ik tijdens het festival in TivoliVredenburg een marathon op een loopband om daarna nog een korte voorstelling over mijn hardloopcarrière te spelen. Nog bijzonderder wordt het als ik voorzichtig een paar collega’s pols of zij me willen helpen met een benefietshow.
Pieter Jouke met een marathon PR van 3:14:07 zegt ja. Howard Komproe liep nog nooit een marathon maar traint zich dagelijks in het zweet en verloor meer dan tien kilo, ook hij zegt ja. En ook de bekendste hardlopende cabaretier van Nederland: Dolf Jansen zegt ja (Pr van 2:28:22!).
Woensdag 4 maart presenteer ik twee shows waarin deze drie cabaretiers optreden. Belangeloos, om mij te helpen geld in te zamelen voor een stichting die de genezingskans voor kinderen met kanker te verhogen. Ik kan het bijna niet geloven.

Aanmelden voor 4 maart:

Voor de vroege show van 20:00, aanmelden hier.

Voor de show van 21:30, aanmelden hier.

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
STRYD V3: De ultieme footpod (vermogensmeter)

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Stryd V3: de ultieme footpod - Hardlopen op vermogen

Meer uit Born Runners