Laatste 30 plaatsen voor unieke UNICEF Kenia marathon

Durf jij je schoenen aan te trekken voor de eerste editie van de UNICEF Rift Valley Marathon Experience, van 12 tot 20 mei in Kenia.

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Laatste 30 plaatsen voor unieke UNICEF Kenia marathon
In 2018 gaan voor een exclusief marathonavontuur? En ook nog lopen voor een mooi doel? Trek dan de schoenen aan voor de eerste editie van de UNICEF Rift Valley Marathon Experience, van 12 tot 20 mei in Kenia.

Lopen voor het goede doel kan je op alle mogelijke manieren. Bij bijna alle (grote) loopevenementen in binnen- en buitenland kan je je prestatie extra luister bijzetten door sponsors te zoeken voor het goede doel. Veel minder gebruikelijk is dat het goede doel het loopevent speciaal voor een select deelnemersveld zelf organiseert. 

Uniek parcours
Samen met wereldtopper Lornah Kiplagat zette  kinderrechtenorganisatie UNICEF het parcours uit voor een exclusieve marathon in Rift Valley Kenia. Het deelnemersveld van maximaal 60 (Nederlandse) deelnemers krijgt van 12 – 20 mei de mogelijkheid kennis te maken met de adembenemende Rift Valley, waar zoveel Keniaanse toplopers eindeloze trainingsuren maken. Voorafgaand aan de marathon vormt het High Altitude Training Centre van Lornah Kiplagat de thuisbasis voor de UNICEF-marathon. Hier aan de rand van de vallei treffen de lopers de laatste voorbereidingen, behoort een kennismaking met Keniaanse looptoppers tot de mogelijkheden en kunnen de deelnemers zich in alle rust voorbereiden op de pittige, maar mooie uitdaging. Kiplagat: “Deze marathon is met geen enkele andere te vergelijken. De vele hoogtewisselingen en warmte maken het zwaar. Maar het is uniek om met een kleine groep dwars door Kenia te rennen.”

Extra uitdaging
Mocht de UNICEF-marathon alleen nog niet voldoende uitdaging bieden, dan is het lopen voor het goede doel ongetwijfeld de extra motivatie. Dankzij het sponsorgeld dat de lopers in Nederland bijeenbrengen kan UNICEF op veel Keniaanse scholen zorgen voor schoon drinkwater en toiletvoorzieningen. Bovendien krijgen de kinderen les in hygiëne en wordt bijvoorbeeld voetbal ingezet als instrument. In de week voorafgaand aan de marathon brengen de deelnemers ook een bezoek aan een van de aan het project deelnemende scholen.

Inschrijven voor de marathon, aanmelden voor de eerste informatieavond en meer informatie op www.unicef.nl/rift-valley 

Informatieavond:
Wanneer: dinsdag 5 september
Waar: Bezuidenhoutseweg 74, Den Haag
Hoe laat: 19.00u start, inloop vanaf 18.30u

Noot van de redactie:

Het is  goed om te weten dat dit een een goede doel marathon is voor dit mooie Uincef project.
Als deelnemer wordt er van je verwacht dat je minimaal 5000 euro als sponsoring inbrengt. Het inschrijfgeld bedraagt 1750 euro. Hiervoor krijg je een volledig verzorgde reis van een week naar en in Kenia. 

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
STRYD V3: De ultieme footpod (vermogensmeter)

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Stryd V3: de ultieme footpod - Hardlopen op vermogen

Meer uit Born Runners