Olomouc en Ceské Budejovice perfecte steden voor cultuur en hardlope

Op zoek naar mooie steden runs, wat dacht je hiervan?

Er is altijd een overdaad aan leuke dingen te doen in de maand juni, … een verdiend ligbed onder een zomerse zon, met een goed glas in je hand. Lekker zwemmen, veel waterplezier en gezelligheid met vrienden. Óf je boekt een reis naar twee prachtige steden voor een fantastische hardloopervaring.

Als je twijfelt omdat je niemand hebt om mee te neme off als je geen zin hebt om te ver van de stad te verblijven? De waarheid is dat we daarvoor zorgen bij de mooie RunCzech wedstrijden in Ceské Budjovice en in Olomouc. En dat is nog voordat we het hebben over cultuur, hotspots en sport.

Neem gewoon je hele gezin mee naar Zuid-Bohemen om te genieten van deze prachtige stad waar de rivieren de Vlatva en Malše elkaar ontmoeten. RunCzech houdt in ?eské Bud?jovice dit jaar de achtste editie van de Mattoni Ceské Budejovice Halve Marathon. Je kunt kiezen voor de volledige 21 kilometer of je loopt het als een estafette met een team van vier. Als je je kinderen graag meeneemt voor wat beweging met in de achtergrond deze stad, zoek dan niet verder en schrijf je in voor de Family Run. Je kunt je hier inschrijven.

Als je na de wedstrijd nog wat tijd over hebt, zijn er veel leuke dingen te doen en te zien. Bekijk bijvoorbeeld het heerlijke oude centrum, inclusief het Pemysl Otakar II plein, met de vaak bewonderde barokke Samson fontein en indrukwekkende gotisch-renaissance Zwarte Toren die dateert uit de 15e eeuw die, onder meer, een weids uitzicht biedt op de berg Kle?. Als je na dat alles zin hebt in een drankje, je bent dan heel dichtbij de Budejovice’s beroemde brouwerij Budvar – een nationale schatkamer voor bierliefhebbers.

Natuurlijk hoeft Olomouc zich geen zorgen te maken dat hij wordt overschaduwd door zijn Boheemse buurman. De hoofdstad van de regio Haná, met de imposante St. Wenceclas gotische kathedraal en de zes barokke fonteinen, wordt vaak als de parel van Moravia gezien. Op het belangrijkste plein zal de kolom van de Heilige Drie-eenheid je de adem benemen. Als je genoeg bijzondere plekken hebt gezien, ga dan naar de mooie dierentuin en aquarium, dat staat in een prachtige natuurlijke omgeving en is het thuis van een brede mix van dieren van over de hele wereld.
.
Mooie stad toch? 
Nu is het tijd voor de Mattoni Olomouc Halve Marathon, die wordt gehouden op 15 juni 2019. De wedstrijd wordt dit jaar al voor de tiende keer gehouden en het belooft om het hoge niveau als sportbeleving nog verder op te stuwen. In 2009 werd de eerste editie gehouden en het was de eerste wedstrijd van organisator RunCzech buiten Praag en we zijn ongelooflijk trots op de prachtige faciliteiten die we bieden in deze barokke stad.

We zouden het heerlijk vinden als je er voor kiest om deze twee steden te leren kennen, de sportervaring te beleven en te genieten van je liefde voor het hardlopen. Niets is zo leuk als een reis die cultuur, hotspots en sport combineert. In de komende weken komen hardlopers van over de hele wereld naar Olomouc en Ceské Budejovice, en dat zou jij ook kunnen zijn!

ALL RUNNERS ARE BEAUTIFUL

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Born Runners