5 handige hardloop-apps

5 handige hardloop-apps

Veel mensen nemen een mobiele telefoon mee tijdens het hardlopen. Je bent bereikbaar, kunt je favoriete hardloopmuziek luisteren en je activiteit wordt opgenomen. We delen 5 populaire hardloop-apps.

Veel mensen nemen een mobiele telefoon mee tijdens het hardlopen. Je bent bereikbaar, kunt je favoriete hardloopmuziek luisteren én hebt volop handige hardloop-apps die jouw activiteit kunnen bijhouden, verbeteren en ook nog eens voor voldoende uitdaging zorgen. We delen 5 populaire hardloop-apps.

1. Runkeeper
Runkeeper is waarschijnlijk één van de meest populaire apps en werkt zowel op Android-toestellen als op de iPhones. De app maakt het mogelijk om je routes bij te houden, je snelheden te timen en motiveert je ook nog eens om het onderste uit de kan te halen. Iedere stap wordt gemeten en samengebracht met data zoals je snelheid en je hartslag. Je kunt zelf je doelen stellen en Runkeeper zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft en biedt je alle tools die je nodig hebt om dit doel te behalen. Ook zeker niet onaangenaam is het feit dat je Runkeeper met allerlei muziek-apps kunt integreren zoals Spotify en Apple Music. Runkeeper kiest zelfs de nummers uit die het beste bij de snelheid past waarop je op dat moment aan het hardlopen bent!

2. Strava
Bijna net zo populair als Runkeeper is Strava: de ultieme app om jezelf continu gemotiveerd te houden om je doelen te behalen. Niet alleen kun je jouw doelen stellen; je kunt ze ook vergelijken met de prestaties van andere gebruikers van de app. Dit stukje competitie geeft je natuurlijk nog meer motivatie om jouw doelen te behalen. Na het afsluiten van een run wordt je data (denk hierbij aan je tempo en je snelheid) vergeleken met het gemiddelde, en weet je precies hoe je ervoor staat!

3. Nike Run Club
Je moet even een Nike+ account aanmaken, maar zodra dit gedaan is kun je de Nike Run Club app gratis gebruiken. De app geeft je een persoonlijk trainingsschema en biedt je, net als Strava, de competitie met andere gebruikers van de app. Je kunt de Nike Run Club app gebruiken met de Apple Watch, zodat je die nieuwe iPhone gewoon veilig thuis kunt houden.

4. Workout
De Workout-app van Apple is ideaal voor degenen met een Apple Watch. Alle informatie wordt opgeslagen op je Apple Watch en later overgezet naar de Activiteit-app op je iPhone. Hoewel deze app iets minder uitgebreid is dan de andere apps is het wel ideaal voor de iPhone gebruiker.

5. RunTastic
De RunTastic app van Adidas kan gebruikt worden voor allerlei sporten: van snowboarden tot hardlopen. Je kunt de app gratis gebruiken, maar mocht je voor een betaalde versie kiezen dan krijg je zelfs een coach die je tijdens het lopen aanmoedigt!

1 reactie

  • RunHanRun.nl

    Een aanvulling: Komoot.
    Daarmee kan je heel eenvoudig routes uitzetten, als je een keer in een gebied bent wat je minder/niet kent. De navigatie van de app (gesproken) is uitmuntend, net zoals het detailniveau van de kaarten.

    Toen ‘Garmin Down’ was, heb ik dit als fallback benut, en het heeft zeer goed z’n werk gedaan.

Reacties zijn gesloten.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Gadgets & Gear