6 handige gadgets voor tijdens het hardlopen

6 handige gadgets voor tijdens het hardlopen

Hardlopen en gadgets klinkt misschien in eerste instantie niet echt als een match. Tijdens het hardlopen wil je juist even afschakelen, je hoofd leegmaken, en vooral niet met teveel bezig zijn. Toch gaat hardlopen en gadgets hand in hand. Zo zijn er verschillende gadgets die je kunnen helpen met het verbeteren van jouw prestaties.

Hardlopen en gadgets klinkt misschien in eerste instantie niet echt als een match. Tijdens het hardlopen wil je juist even afschakelen, je hoofd leegmaken, en vooral niet met teveel bezig zijn. Toch gaat hardlopen en gadgets hand in hand. Zo zijn er verschillende gadgets die je kunnen helpen met het verbeteren van jouw prestaties. Kun je je hartslag peilen of kun je bepaalde items gemakkelijker meedragen. Welke items het handigste zijn voor jouw wekelijkse hardlooprondje zochten wij voor jou uit!

1. Telefoonhouder

Wie gaat er tegenwoordig nog zonder telefoon op pad? Hoewel je je telefoon tijdens het hardlopen meestal niet nodig hebt voor een gezellig belletje of scrollen door social media. Is het wel heel fijn om een telefoon bij je te dragen voor het luisteren van muziek, of voor noodgevallen. Je weet maar nooit! We kennen allemaal wel de handige telefoonhouder voor op de fiets. Een telefoonhouder is inmiddels onmisbaar geworden sinds er zelfs een boete staat op het hebben van een smartphone in je hand tijdens het fietsen. Tijdens het hardlopen is dit nog niet verboden, maar het is wel zo prettig om je telefoon niet de hele hardloopronde vast te hoeven houden. Er zijn dan ook genoeg handige telefoonhouders te vinden voor tijdens het hardlopen. Dit zijn vaak ‘armbanden’ die je eenvoudig om je bovenarm schuift.

2. Smartwatch

Een smartwatch is een super handige gadget om te dragen tijdens het hardlopen. Je kunt hier namelijk je hartslag mee meten, muziek mee afspelen en je gemiddelde prestaties bijhouden. Heel interessant, zeker wanneer je fanatiek bezit bent met hardlopen en je prestaties graag wil verbeteren.

3. LED verlichting

Vaak kiezen we ervoor om een rondje hard te gaan hardlopen voor of na het werk. In de wintermaanden betekent dit vaak hardlopen in het donker. Het is ontzettend belangrijk om te zorgen dat je goed zichtbaar bent voor het overige verkeer. Daarom kun je het beste kiezen voor LED verlichting. Dit kun je kopen in de vorm van een armband of een vest.

4. Drinkgordel

Ben je aan het trainen voor lange afstanden? Dan is het belangrijk om tijdens het hardlopen te drinken. Bij een ronde van minder dan een uur is dit normaal gesproken niet nodig. Ren jij echter langer dan een uur, dan is hydratatie wél heel belangrijk. Tijdens een duurloop verlies je namelijk ontzettend veel vocht dat ook aangevuld moet worden om prestatieverlies te voorkomen. Wat ook handig is aan een drinkgordel, is dat hier vaak ook plek is voor jouw huissleutel en een kleine snack. Multifunctioneel dus!

5. Bluetooth oortjes

De meeste hardlopers vinden het prettig om een lekker muziekje of een fijne podcast in hun oren te hebben tijdens het rennen. De ouderwetse oortjes met kabels hebben gelukkig plaats gemaakt voor een draadloze variant. Met draadloze bluetooth oortjes maak je eenvoudig verbinding met jouw mobiele telefoon. Zo geniet je van de beste motiverende muziek of podcast tijdens het hardlopen. Let erop dat je schokdempende en waterproof oordopjes aanschaft. Dat is wel zo prettig tijdens het hardlopen.

6. Loopsensoren

Een loopsensor meet de duur, het tempo, het aantal stappen, de staplengte en nog veel meer interessante gegevens van jou hardloopsessie. Deze gegevens kunnen ontzettend interessant zijn wanneer je jouw prestaties of looptechniek wil verbeteren. Een loopsensor kun je eenvoudig aan de band van je broek bevestigen. Een ontzettend handige gadget voor tijdens het hardlopen dus!

De beste looptips en inspirerende artikelen elk vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Gadgets & Gear