Hardlopen is leuker met luisterboeken

Hardlopen is leuker met luisterboeken

Als je houdt van hardlopen én van lezen zijn luisterboeken een uitkomst.

In tijden waarin we veelal binnen zitten is het heerlijk om af en toe lekker naar buiten te gaan. Is het niet om het vuilnis buiten te zetten, dan wel om even met de hond te lopen. Maar hoe lekker is het om juist nu te gaan hardlopen? Weg met die kilo’s van kerst en oud & nieuw en een fris begin van het nieuwe jaar. Hardlopen wordt nog wel eens gezien als saai. Maar wat nu als we hier een mooie oplossing voor hebben. Je kunt nu tijdens het hardlopen gewoon luisteren naar jouw favoriete boeken. Zo krijgt hardlopen een compleet andere dimensie.

Waar kan ik deze luisterboeken vinden?

Je hebt misschien ooit gehoord van bedrijven als Storytel, Aubdible of Nextory. Dit zijn voorbeelden van apps, waarbij je kunt kiezen uit duizenden verschillende boeken om naar te luisteren. Om erachter te komen welke app het beste bij jou past kun je een kijkje nemen op luisterboekenapps.nl. Hier kun je alle voordelen en prijzen van de verschillende apps vinden. Daarbij kun je ook de waarderingen van jouw voorgangers lezen. Je kunt ze vaak ook eerst gratis uitproberen.

Onze luisterboekentips

We hebben al verteld dat er talloze boeken te vinden zijn op de apps. We geven je hieronder drie van onze favorieten. Zo weet je zeker dat je al thuis bent van het hardlopen, zonder dat je het idee hebt gehad lang van huis te zijn.

Mijn verhaal – Michelle Obama
Je kunt nu ook naar het veelbesproken boek van Michelle Obama luisteren. In het Nederlands of in het Engels door Michelle Obama zelf. Het boek neemt je mee naar de jeugd van de voormalig first lady, naar de South side van Chicago, naar het begin van haar relatie met Barack en haar jaren in het Witte Huis. Deze biografie is onlangs ook verfilmd.

Mijn naam is Selma – Selma van de Perre
Een verhaal over Selma, een joodse verzetsvrouw tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onder een schuilnaam, Deze vrouw ontsnapte meermaals aan de nazi’s. In 1944 werd ze verraden en naar een werkkamer getransporteerd, waar ze standvastig haar schuilnaam bleef gebruiken. Pas toen de oorlog over was durfde ze pas weer de zeggen: ‘Mijn naam is Selma.’

Washington Black – Esi Edugyan
Wanneer Washington Black, een elfjarige slaaf op een suikerplantage in Barbados, de persoonlijke bediende van de excentrieke Titch Wilde wordt, krijgt hij de kans op een nieuw leven. Titch is bioloog, ontdekkingsreiziger en uitvinder, geobsedeerd door zijn creatie: de heteluchtballon. Maar de dood van een familielid vermorzelt zijn idealistische plannen en Washington komt in gevaar. Ze besluiten te vluchten, maar dan verdwijnt Titch. Washington moet zijn weg alleen zien te vinden, op zoek naar echte vrijheid.

Hardlopen is leuker dan je denkt

Met deze drie boeken ben je voorlopig wel even zoet. Neem de tijd en vind uit welke luisterboekenapp het beste voor jou werkt. Je merkt al snel genoeg dat het luisteren naar boeken hardlopen een stuk meer ontspannen en leuker maakt. Misschien loop je straks wel een marathon. Veel plezier alvast! Blijf wel op de weg letten, alsjeblieft.

De beste looptips en inspirerende artikelen elk weekend in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Gadgets & Gear