Maak je ideale playlist voor hardlopen

Foto door Blue Bird via Pexels.com

Maak je ideale playlist voor hardlopen

Met deze tips stel jij de ideale playlist samen voor tijdens het hardlopen.

Tijdens je hardlooptraining kan het helpen om muziek te luisteren. Zeker wanneer het zwaar wordt kan de juiste muziek je net dat zetje in je rug geven dat je nodig hebt. Niet alleen houdt muziek je gemotiveerd, maar ook helpt het om je ritme vast te houden. Met deze tips stel jij de ideale playlist samen voor tijdens het hardlopen.

Voordelen muziek tijdens het hardlopen

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat mensen langer blijven lopen als ze muziek horen. Dit geldt ook voor andere sporten. Het leidt namelijk af van pijn en vermoeidheid. Niet alle muziek is even geschikt om op te sporten, rustige muziek helpt juist bij ontspanning en kalmering terwijl opzwepende muziek stimulerend werkt. Wat de ideale muziek is om op hard te lopen is voor iedereen anders en afhankelijk van het doel waarvoor jij muziek gebruikt. Gebruik je dit om makkelijker in het juiste ritme te komen of juist ter afleiding? Over het algemeen is het verstandig om te kijken naar de beats per minuut wanneer je op zoek bent naar de beste muziek voor tijdens het hardlopen. Dat is een maatstaf voor het tempo van de muziek. In de gratis app van Spotify zijn een groot aantal kant-en-klare playlists te vinden. Als je regelmatig muziek streamt buitenshuis valt het wel aan te raden om een telefoonabonnement met onbeperkt internet af te sluiten want je verbruikt redelijk wat data.

Beste muziek voor korte duurloop

Wanneer je zelf een playlist samenstelt is het handig om te bedenken wat het doel van de training is. Wil je na het werk een half uurtje stoom afblazen tijdens een korte duurloop? Dan wil je waarschijnlijk plezier hebben in het rennen en lekker ontspannen. Kies voor nummers waar je een rustig gevoel van krijgt en waar je blij van wordt. Hierdoor kun je jouw gedachten laten afdwalen en de stress van de dag van je af laten glijden. Ga je juist in de ochtend een rondje lopen? Dan kan energieke muziek beter bij het moment passen.

Motivatie tijdens lange duurloop

Tijdens een lange duurloop gebruik je muziek om op het gewenste tempo te blijven lopen. Op het moment dat je benen eigenlijk niet meer willen, geeft de muziek je de motivatie om door te blijven gaan. Kies voor nummers waarvan je energie krijgt en die je kippenvel bezorgen. Liedjes waarvan je weet dat je er op kunt vertrouwen op het moment dat jij energie en motivatie nodig hebt, omdat de nummers iets in je losmaken. Zet deze tracks wat verder in je playlist, zodat je ze niet te vroeg tegenkomt of nummers moet skippen omdat je al moe bent terwijl jouw muziek nog te mellow is. Combineer de juiste muziek met ademhalingsoefeningen voor de beste sportieve prestaties.

 

1 reactie

Reacties zijn gesloten.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Gadgets & Gear