Sigma presenteert twee innovatieve sporthorloges

iD.TRI en iD.FREE – innovatieve uitbreiding in het sporthorloge-segment

Met de introductie van twee nieuwe high end GPS multisport sporthorloges wordt het assortiment iD.SERIES van SIGMA SPORT verder uitgebreid. De iD.TRI is speciaal voor de triatlon ontwikkeld, terwijl de iD.FREE als veelzijdig multi-sporthorloge geschikt is voor vele sporten. Beide horloges overtuigen met een compact ontwerp, goed afleesbare high res display, intuïtieve bediening en connectiviteit via Bluetooth Smart en ANT+. Zo kunnen de iD.TRI en iD.FREE met de smartphone alsmede met externe sensoren (hartslag, snelheid, trapfrequentie, vermogensmeter) worden gekoppeld. Tevens beschikken ze over een USB-interface voor de snelle communicatie met de PC. Voor beide horloges staat voor het instellen van de trainingsweergave alsmede het uitlezen en analyseren van de trainingsgegevens de gratis SIGMA DATA CENTER software en de SIGMA LINK app ter beschikking.
 

De multisport sporthorloges hebben hoogwaardige en comfortabele silicone armbanden in vier verschillende kleuren, welke makkelijk met slechts één klik gewisseld kunnen worden. Daarnaast kan elk gewenste 20 mm horlogeband worden bevestigd. Door hoogwaardige verwerkte materialen en 5 ATM waterdichtheid zijn de horloges robuust en weersbestendig en zijn licht van gewicht met slechts 42 gram. De eenvoudige menustructuur, het trilalarm alsmede de vier knoppen zorgen voor een eenvoudige bediening in elke situatie.


Beide horloges beschikken over speciale functies, welke de sportbelevenis voor de gebruiker verrijken. Zo vereenvoudigt het Smart Light op het onderste deel van de behuizing op innovatieve wijze de trainingservaring, doordat het met verschillende kleuren lichtsignalen de doelzonetraining ondersteunt en turn-by-turn aanwijzingen alsmede Smart Notifications weergeeft.
De Crash Alert zorgt voor meer veiligheid bij de training. Want met behulp van het Crash Alert herkennen de horloges zelfstandig een val en wanneer de gebruiker na 30 seconden niet reageert, informeren ze de vastgelegde contactpersonen voor noodsituaties per sms. Hiervoor moeten de horloges met de SIGMA LINK app zijn verbonden. Tevens tonen de sporthorloges dan aan mensen die eerste hulp verlenen de belangrijkste gezondheidsgegevens alsmede de actuele GPS-positie.

Bijzonder praktisch voor triatleten en wielrenners is de SnapOn Bike Mount, een intelligente stuurbevestiging. Deze maakt het mogelijk de horloges zelfs in triatlonwedstrijden snel en gemakkelijk op het stuur te monteren en zo tijdens het fietsen alle belangrijke waarden te kunnen bekijken.

Om ervoor te zorgen dat de gebruiker altijd op zijn gewenste bestemming aankomt, navigeren beide horloges via Track-Navigation en de populaire wandel- en fietsroute-app van Komoot. Tracks kunnen zoals gebruikelijk via de DATA CENTER software of de SIGMA LINK app op de sporthorloges worden gedownload. Bij de Komoot-navigatie worden de turn-by-turn aanwijzingen direct op het horloge-display weergegeven, terwijl de smartphone in de achterzak kan blijven.

De iD.TRI en iD.FREE zijn uitgerust met de modernste techniek en leveren nauwkeurige en uitgebreide meetwaarden. Zo beschikken ze over GPS-meting, een 3-assig kompas, een bewegingssensor en barometrische hoogtemeting. Voor de hartslagmeting bevatten de horloges een hoogwaardige optische PPG-sensor, welke de hartfrequentie handig op de pols meet. Alternatief kan voor ECG-nauwkeurige hartslagmeting ook een borstriem worden gekoppeld.

Daarnaast zijn de iD.TRI en iD.FREE niet alleen bij het sporten een betrouwbare partner, maar bewijzen ze zicht dankzij 24/7 Activity Tracking en slaapanalyse ook in het dagelijkse gebruik. Zo blijft de sporter te allen tijde geïnformeerd over zijn conditie.

iD.TRI

Met de iD.TRI biedt SIGMA SPORT zowel triatlon-beginners als gevorderden een eenvoudig en tegelijkertijd slim sporthorloge voor training en wedstrijden.
Dankzij de compacte vormgeving past de iD.TRI onder elk neopreenpak en is dankzij de waterdichtheid optimaal geschikt voor zwemmen. Daarnaast beidt het sporthorloge met een laag gewicht van 42 gram een display met hoge resolutie en een hoog draagcomfort. De gebruiker kan daarnaast uit drie verschillende watchfaces (wijzerplaten) kiezen. De iD.TRI is in de kleuren “neon mint”, “neon green”, “neon red” en “black” verkrijgbaar.

Training

Het geraffineerde trainingssysteem van de iD.TRI meet dankzij speciale algoritmen voor alle triatleten relevante en discipline-specifieke waarden. In het triatlon horloge zijn al de sportprofielen zwemmen, fietsen en hardlopen vooringesteld, waarvan de instellingen en trainingsweergaven individueel aangepast kunnen worden. Tevens is er een vierde sportprofiel, dat voor het alternatief en vervangende training ingesteld kan worden.

Atleten kunnen in de SIGMA DATA CENTER software of in de SIGMA LINK app vijf trainingsweergaven met maximaal drie waarden voor de iD.TRI afzonderlijk vastleggen. Naast de pure gegevensvelden maakt het sporthorloge ook een hoogteprofiel aan en laat het de huidige weertrend zien. Net zo gericht kunnen persoonlijke doelzones en workouts volgens verschillende parameters worden ingesteld.

De iD.TRI beschikt ook over een gevarieerd workout-programma, dat zowel zelf gemaakte of van derden gedownloade workouts (.FIT) onbeperkt ingeladen kan worden. Voor de gegevensuitwisseling van workouts gebruikt het horloge het in de branche gangbare .FIT-format. Zo werkt de gegevensuitwisseling van workouts en trainingsessies probleemloos met elke compatibele andere aanbieder (Strava, TrainingPeaks etc.).

Wedstrijd

Om triatleten optimaal op hun wedstrijden te kunnen voorbereiden en deze stressvrij te laten uitvoeren, is in de iD.TRI een wedstrijdmodus geïntegreerd. In de wedstrijdplanner kunnen de volgorde en de afstanden van de disciplines vrij worden gekozen, zodat behalve de gangbare afstanden ook andere wedstrijden zoals duatlons, swimruns of cross-triatlons kunnen worden gemaakt. Tijdens de wedstrijd kunnen dan de verschillende disciplines achter elkaar worden uitgevoerd. Het horloge past de weergaven overeenkomstig de gedefinieerde sportprofielen aan, zodat men ook tijdens de wedstrijd op de waarden waaraan men voor de betreffende sportsoort is gewend, kan teruggrijpen. Verder worden de wisseltijden (transition time) geregistreerd. Zo kunnen triatleten al voor de officiële wedstrijdresultaten hun individuele tijden analyseren. Tevens kan voor elk sportprofiel van de iD.TRI een eet- of drinkalarm op basis van tijd of afstand worden ingesteld, om ook de voeding tijdens de wedstrijd en training optimaal vorm te geven.

De iD.TRI is vanaf 1 augustus 2019 online en in de vakhandel verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 179,95 (Basic) of € 249,95 (Set met borstriem + combo cad/snelheidssensor) verkrijgbaar. In de verpakking zijn de SnapOn Bike Mount en de USB (oplaad)kabel standaard inbegrepen. De set bevat tevens de sensoren R1 DUO (borstriem) en R2 DUO COMBO (snelheid en trapfrequentie).

iD.FREE

De iD.FREE is de ongecompliceerde en intelligente GPS metgezel voor alle hardlopers, multisporters en outdoor-sporters. Ondanks de compacte constructie is het sporthorloge buitengewoon robuust en oogt goed met een mineraalglasdisplay, beschermring rondom en hoogwaardige roestvaststalen knoppen. Het display met hoge resolutie is onder alle weersomstandigheden goed afleesbaar. Tevens heeft de gebruiker de mogelijkheid uit drie verschillende watchfaces (wijzerplaten) te kiezen. Dankzij de constructie en waterdichtheid is de iD.FREE voorbestemd voor outdoor-gebruik. Deze is leverbaar in de kleuren “grey”, “green”, “plum” en “blue”.

Sportprofielen

Er zijn in totaal zeven sportprofielen op de iD.FREE geïnstalleerd: hardlopen, wandelen, fietsen, skiën, zwemmen, fitness en diversen. De sportprofielen kunnen individueel worden ingesteld, zodat de persoonlijke voorkeur voor de betreffende sportsoorten perfect met de iD.FREE kunnen worden afgedekt. Via het DATA CENTER en de LINK app kunnen daarnaast bij elk sportprofiel tot wel vijf trainingsweergave met tot wel drie waarden worden ingesteld.

Exergames

Om beweging en plezier in het dagelijkse leven te stimuleren, beschikt de iD.FREE over vier verschillende Exercise Games, afgekort als Exergames. Deze moeten de sportieve deelname stimuleren en vormen een goede aanvulling op overige trainingen. Een bijzonder highlight hier is de directe koppeling van Geocaching.com, zodat men met de iD.FREE optimaal voor de volgende GPS-schatzoeksessie is toegerust.

De iD.FREE is vanaf 1 augustus 2019 online en in de vakhandel tegen een adviesprijs van € 169,95 verkrijgbaar. In de verpakking zijn de SnapOn Bike Mount en de USB (oplaad)kabel inbegrepen. De sensoren R1 DUO (hartslag) en R2 DUO COMBO (snelheid en trapfrequentie) zijn optioneel als accessoire verkrijgbaar.

De beste looptips en inspirerende artikelen elk vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Gadgets & Gear