Veilig hardlopen met Safe-iD

Veilig hardlopen met Safe-iD

Onder lopers wordt Safe-iD steeds populairder. Zo weten hulpverleners meteen wat ze over je moeten weten bij een noodsituatie.

Hardlopen kan altijd en overal. Gelukkig maar. Al brengt ieder jaargetijde, ieder schema en iedere situatie nieuwe uitdagingen met zich mee. Het is donker. Of nat. Of druk. Het terrein is lastig. Of allemaal tegelijk. Gelukkig zijn er tips en middelen om je hier tegen te wapenen:

  • Zorg voor verlichting als je in het donker gaat hardlopen;
  • Kleed je goed aan;
  • Loop op een veilige plek van de weg;
  • Loop zonder muziek als de omgeving druk is;
  • Als je alleen de deur uitgaat: laat je partner of huisgenoot weten waar en hoe lang je gaat hardlopen.

Maar wat als er toch iets gebeurt?

Alle voorzorgsmaatregelen ten spijt kan er toch wat misgaan. Een loslatende zool, een blessure of zelfs een serieus ongeval. In de eerste situatie is het telefoonnummer van een partner of familielid vaak voldoende. In een ernstige situatie, zoals een ongeval, is er meer nodig. Dan kan het nodig zijn dat er, naast identificatie, belangrijke informatie beschikbaar is over jouw medicijngebruik, bloedgroep, allergieën, huisarts en andere bijzonderheden. Natuurlijk willen we hier liever niet aan denken, maar met het direct beschikbaar hebben van je belangrijkste (medische) gegevens ga je met een veiliger gevoel een rondje hardlopen.

De nieuwste ontwikkelingen

Safe-iD heeft hier een antwoord op. Met een simpel product dat geïntegreerd kan worden in jouw uitrusting draag je altijd jouw belangrijkste gegevens dicht bij je. Met een shoetag in je veters of een watchtag aan jouw sporthorloge ben je altijd voorzien. Je bepaalt zelf welke informatie je meeneemt in het profiel wat is gekoppeld aan jouw tag.

Voordeel voor lezers van ProRun

Speciaal voor lezers van ProRun kan Safe-iD een korting aanbieden. Bestel een product, bijvoorbeeld een shoetag, op de website van Safe-iD en krijg 25% korting. Gebruik hiervoor de kortingscode ProRun25.

Vind jij het waardevol om met Safe-iD te lopen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Gezondheid