Wat is Sportrusten? En wat vind jij er van?

Wat is Sportrusten? Is het wel wat voor echte lopers?

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Wat is Sportrusten? En wat vind jij er van?

In de nieuwste Runner’s World staat een groot artikel over Sportrusten. En eerder schreef Runner’s World journalist Ysbrand Visser ook al over het loopschema van Sportrusten.

Op de ProRun redactie krijgen we regelmatig de vraag wat wij vinden van Sportrusten. En dat ligt complex. Sportrusten is een website met schema’s en boeken over onder andere hardlopen. Sportrusten is bekend geworden met het 14-kilometer-schema van Stans van der Poel. Een schema waarmee je niet meer dan 14 kilometer traint richting een marathon.

Bij ProRun zijn we gek op hardlopen en training. We plaatsen wekelijks artikelen van experts Ron van Megen en Hans van Dijk over vermogensmeting en ook de artikelen van Paul Oude Vrielink en Hans Keizer over inspanningsfysiologie behoren tot onze favorieten. Een goede balans tussen training en herstel is onontbeerlijk. Paul Oude Vrielink heeft eerder een artikel geschreven over het 14-kilometer-schema en was niet alleen maar enthousiast.

In het artikel van Runner’s World deze maand komt duidelijk naar voren wat het verschil is tussen ProRun en Sportrusten.

Bij ProRun zijn we gek op hardlopen en wij denken: hoe kun je zoveel mogelijk trainen, zonder dat je te veel doet?

Bij Sportrusten is hardlopen een middel om een gezond lichaam te hebben. Dat het ze niet om hardlopen gaat, maar om gezondheid blijkt al uit hun video van 2 minuten.

Het gaat meer over ademhaling dan hardlopen

Een loopschema van Sportrusten heeft niet echt als doel om een dik PR te lopen, ze besteden ook veel aandacht aan ontspanning en ademhaling. In hun jaarprogramma gaat het maar 1 maand over hardlopen en 11 maanden over voeding, ademhaling en slaap.

Dus op het antwoord op de vraag wat we van Sportrusten vinden is niet echt een eenduidig antwoord. Als hardlopers denken we: geef ons maar een schema met véél kilometers, dat schema van Sportrusten is niks. Maar in een tijdsgeest waar veel mensen last hebben van stress, overgewicht, hart- en vaatziekten, diabetes en burn-out is het natuurlijk prima om mensen te wijzen op gezonde voeding en een gestresste ademhaling.

We zijn benieuwd:

Wat vind jij van Sportrusten?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Training