Kiplimo loopt een wereldrecord op de halve marathon

Foto: Kirby Lee / Alamy Stock Photo

Kiplimo loopt een wereldrecord op de halve marathon

Jacob Kiplimo uit Oeganda verbetert het wereldrecord op de halve marathon.

In de Portugese hoofdstad Lissabon is het wereldrecord op de halve marathon met 1 seconde aangescherpt. De Oegandees Jacob Kiplimo voltooide de 21,1 kilometer in 57 minuten en 31 seconden. Het vorige record uit 2020 stond op naam van de Keniaan Kibiwott Kandie.

De 21-jarige Kiplimo had maar liefst 2 minuten voorsprong op de nummer 2, de Ethiopiër Esa Huseyidin Mohamed. Op 15 kilometer kwam Kiplimo door in 40:27, dat is 38 (!) seconden sneller dan het wereldrecord van Joshua Cheptegei op deze afstand.

Vorig jaar werd Kiplimo wereldkampioen op de halve marathon en dit jaar won de atleet uit Oeganda brons op de 10.000 meter op de Olympische Spelen in Tokio.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie

  • charles

    Schitterend ! Hij werd vorig jaar op een mooie manier wereldkampioen op de halve, dat hij in de buurt van Kandie kon komen qua tijd was te verwachten. Per slot van rekening was hij maar 5 sec achter op Kandie toen die zijn wereldrecord liep.
    De man, is snel, op de 1500m heeft hij een PR van 3:26:xx, sneller dan Olympisch kampioen Ingebrigtsen, en de 8 ste snelste tijd ooit.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Columns & meer