Koreman wil in Rotterdam onder de 2:10 lopen

Koreman wil in Rotterdam onder de 2:10 lopen

Björn Koreman wil op 10 april in Rotterdam een gooi doen naar een tijd onder de 2:10. Hij zou daarmee de zesde Nederlander zijn die dat presteert. Hij wil zich in de havenstad kwalificeren voor de EK in München in augustus.

Björn Koreman wil zich op 10 april in Rotterdam voegen bij een mooi rijtje Nederlandse marathonlopers, de sub 2:10-club. Na Gerard Nijboer, Kamiel Maase, Michel Butter, Abdi Nageeye en Khalid Choukoud wil ook de Brabander onder de 2 uur en tien minuten finishen.

Koreman (30) zou met zo’n tijd ruim voldoen aan de kwalificatie-eisen voor de EK (15-21 augustus München) en WK in de Amerikaanse atletiekhoofdstad Eugene (15-24 juli). Koreman heeft al laten weten dat hij, mocht hij zich kwalificeren, niet in Eugene zal lopen. Die marathon komt net iets te snel na Rotterdam, laat zijn trainer Bram Wassenaar weten. Ook denkt Koreman in Duitsland meer kans op een goede klassering te maken.

Kettingroker

De weg van Koreman naar de vaderlandse hardlooptop mag je best ongebruikelijk noemen. Iets meer dan tien geleden liep hij eerste race over 5 km. Hij stak na de finish een peuk op. Ook was hij een nogal stevige stapper. Ondanks die niet bepaald conditie bevorderende gedragingen was wel duidelijk dat hij getalenteerd was. In 2019 debuteerde hij met een tijd van 2:17:26 in Eindhoven op de marathon. Hij was een van de gegadigden voor een ticket naar de Spelen van Tokyo, dankzij een tijd van 2:11:07 tijdens een marathon in Wenen.

Een onfortuinlijke blessure na een achtervolging van een winkeldief (echt!) zorgde ervoor dat hij niet meer de kans kreeg zijn tijd nog aan te scherpen en het derde Nederlandse, olympische ticket te pakken. Tijdens de Amsterdam Marathon, tevens het NK, in oktober moest hij opgeven met een stressfractuur in zijn scheenbeen. In een persbericht van het NN Running Team, waarvan hij inmiddels deel uitmaakt, laat hij weten weer op de goede weg terug te zijn. “Een tijd onder de 2.10 is in Rotterdam realistisch.”

Eigen hazen

Racedirector Marc Corstjens voegt nog toe: “Voor Nederlandse atleten is de NN Marathon Rotterdam een ideale gelegenheid om zich te kwalificeren voor de WK of EK. Wij willen hen optimaal faciliteren. Zo mag Björn bijvoorbeeld zijn eigen hazen uitkiezen.” Kijk aan, dat moet wel goed komen.

Rotterdam belooft, zeker ook voor de Nederlandse liefhebbers, een hele mooie te worden. Eerder al werden onze snelste man Abdi Nageeye en zijn Belgische boezemvriend – en houder van het Europees record en Rotterdams parcoursrecord – Bashir Abdi al vastgelegd.

Snelle jongens

Voor de statistici onder jullie, dit zijn de Nederlandse mannen die onder de 2:10 liepen met hun tijden: Abdi Nageeye (2.06.17), Kamiel Maase (2.08.21), Gerard Nijboer (2.09.01), Khalid Choukoud (2.09.55) en Michel Butter (2.09.58).

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Columns & meer