Leiden Marathon: het gaat door

Foto: Rob Pauel

Leiden Marathon: het gaat door

De anderhalvemetermaatregel verdwijnt, het ziet er goed uit voor de marathons dit najaar. Leiden gaat in elk geval door.

De marathon van Leiden gaat door op 10 oktober. De organisatie krijgt groen licht van de hulpdiensten en de lokale overheden. Nu het verdwijnen van de anderhalvemetermaatregel is aangekondigd staat niets het doorgaan van het evenement in de weg.

Voorzitter Tjeerd Scheffer kan niet wachten: “Na alle nare berichtgevingen over het ene na het andere mooie loopevenement dat niet kon doorgaan, betekent het voor de Leiden Marathon na tweeëneenhalf jaar wachten een ware krachtproef. De gemeenten en hulpdiensten hebben vertrouwen in ons uitgesproken. Dat gaan wij niet beschamen.”

Leiden Marathon is met meer dan 10.000 deelnemers het eerste grote loopevenement dat sinds de coronamaatregelen weer door kan gaan. De 30e editie werd 3 keer afgelast. Oorspronkelijk stond de marathon van Leiden gepland voor mei 2020. Niet wetend dat de coronacrisis zo lang zou aanhouden werd het evenement eerst uitgesteld naar november, waarna de editie van 2020 alsnog werd afgelast. Ook mei 2021 kwam nog te vroeg, waardoor de 30e marathon van Leiden uiteindelijk toch in het najaar wordt gelopen.

Naast een marathon is er in Leiden een kidsrun, 5 en 10 kilometer en een halve marathon. Schrijf je vandaag nog in en je voornaam zal prijken op je startnummer.

Oktober marathonmaand

Leiden is niet de enige stad met een groot loopevenement op 10 oktober. Ook de marathon van Eindhoven staat gepland voor deze dag. De organisatie heeft nog geen officieel bericht over het wel of niet doorgaan naar buiten gebracht, maar er lijkt geen reden om de 37e Marathon Eindhoven opnieuw af te lasten. Een week later staan de marathons van Amersfoort en Amsterdam op het programma. De marathon van Rotterdam maakt weer een week later de oktobermaand nóg voller.

Zie onze kalender voor meer halve en hele marathons.

Doe jij in oktober mee aan een evenement? Laat het weten in een reactie onderaan dit artikel!

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 reacties

 • Rob Sipkes

  Hoe zit het met mijn inschrijving ca 11/2 jaar geleden, heb er niets meer over gehoord nl. Krijg ik op korte termijn alles wat ik nodig heb om 10 okt. Van start te kunnen gaan svp.?

 • Kurt

  Ik sta gelukkig aan de start in Leiden als vervanging van Chicago.

 • Christophe

  Beste, ik was ingeschreven voor Leiden en voor Eindhoven, doch kan niet op 2 plaatsen tegelijk zijn. #balen

 • Ewald

  De Marathon van Eindhoven

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Columns & meer