ProRun.nl-loop, 5 km vlammen langs het Gein

ProRun.nl-loop, 5 km vlammen langs het Gein

Heb je wel eens gehoord van het riviertje het Gein? Dat is een stroompje van een kilometer of zes dat slingert tussen Abcoude en Driemond. Lopend langs het Gein steek je de grens tussen de provincies Noord-Holland en Utrecht over. En lopen, dat kun je er uitstekend. Het is dan ook niet niets dat er een Geinloop is en tijdens de komende editie van dat evenement gaat er iets bijzonders plaatsvinden.

Geinloop in Driemond

Als bezoeker van ProRun zal het je vast niet ontgaan zijn dat we hier op de redactie gek zijn op
wedstrijden lopen. Iedere maand staan er wel leuke loopjes op het programma; grote evenementen of kleine wedstrijden, we doen eraan mee. Nu er sinds de komst van de 12 Provincies Medailles ook nog iets te verzamelen valt, staat de wedstrijdradar helemaal aan. Toen we hoorden van de mogelijkheid om als ProRun een afstand te sponsoren tijdens de Geinloop in Driemond, hoefden we daar dan ook niet lang over na te denken: leuk!

Critical Power

En zo is er tijdens de Geinloop op zondag 21 april een heuse 5 km ProRun.nl-loop. Mooi toch? We hebben in het verleden vanaf ons Clubhuis een aantal keer een Critical Power Opkrikdag georganiseerd. Dat was een gelegenheid voor lopers die met een vermogensmeter van Stryd lopen om hun Critical Power te updaten (lees hier meer over Critical Power). Jezelf op een 5 km tot het uiterste pushen is beter te doen in gezelschap van een aantal anderen met hetzelfde doel dan in je eentje, was onze gedachte bij die loop. En we denken dat het nog beter werkt als je er een startnummer bij opspeldt en er een officiële tijdswaarneming aan het eind is! Mooie gelegenheid dus voor Stryd-lopers om langs het Gein eens flink gas te geven.

Win een gratis startnummer

Uiteraard ben je net zo hartelijke welkom als je loopt zonder Stryd op je schoen. Hartstikke leuk om je te zien in Driemond. Bij de Geinloop staan er naast die 5 km ook een kiesrun van 1500 meter, een 10 km, een 10 Engelse mijl én een wandeltocht van 8,3 km op het programma. Inschrijven kan hier. Maar let op: we geven een aantal startnummers weg. Wil jij een van die gratis startnummers bemachtigen, stuur dan een mail naar redactie@prorun.nl waarin je ons laat weten waarom het zo leuk zou zijn als uitgerekend jij dat nummer krijgt.

We hopen je op 21 april te zien in Driemond!

Oh, en wil je meer weten over lopen op vermogen? Op dinsdagavond 16 april geeft Koen de Jong een gratis webinar over het trainen op vermogen met de Stryd. Inschrijven kan hier.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  • Koen de Jong

    Ja! Leuk, lekker rammen langs het Gein.

De beste looptips en inspirerende artikelen elke vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Columns & meer