Rotterdam krijgt 8000 aanmeldingen in 24 uur

Rotterdam krijgt 8000 aanmeldingen in 24 uur

Hardlopers staan te trappelen om op 10 april Lee Towers You’ll never walk alone te horen zingen. De inschrijving voor de NN Marathon Rotterdam ging donderdag open en binnen 24 uur schreven zich al 8000 enthousiastelingen in.

Marathon Rotterdam

Hardlopers staan te trappelen om op 10 april Lee Towers You’ll never walk alone te horen zingen. De inschrijving voor de NN Marathon Rotterdam ging donderdag open en binnen 24 uur schreven zich al 8000 enthousiastelingen in. ‘Dit is één van de beste resultaten ooit. Ook op social media zien we veel positieve reacties. Lopers hebben er echt zin in!’, liet Rozemarijn Heyman van de organisatie ons vrijdagavond weten.

Toch best bijzonder dat marathonminnend Nederland al weer massaal naar de Coolsingel wil, als je bedenkt dat het nog maar net een maand geleden is dat ‘ie is gelopen en daar bijna elfduizend lopers over de finish kwamen.

Overigens hoef je je nog geen zorgen te maken of je nog wel mee kunt doen. Er zijn nog genoeg startnummers voor de langste afstand en voor de 1/4 marathon, maar als het aantal inschrijvingen in de eerste 24 uur een indicatie is van de populariteit is heel lang wachten ook niet aan te raden.

OP 10 april wordt in de Maasstad de 41e editie van de NN Marathon Rotterdam, zoals ‘de mooiste’ officieel heet, gelopen. De 40e editie was een bijzondere, omdat die vanwege de coronapandemie in het najaar werd gelopen. Er was op dat moment, op 24 oktober, 2,5 jaar geen marathon in Rotterdam geweest. Dat is feitelijk geen eeuwigheid, maar voor veel marathonfans voelde het wel degelijk zo.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Columns & meer