Vind je evenement in onze nieuwe hardloopkalender

Foto: Janneke Poort

Vind je evenement in onze nieuwe hardloopkalender

Zoek in onze hardloopkalender naar evenementen. Schrijf je direct in of bewaar het evenement in je account.

Er zijn genoeg redenen om jezelf aan te melden voor een hardloopevenement. Je ontmoet andere hardlopers en het houdt je gemotiveerd om toch dat trainingsrondje te doen wanneer je eigenlijk geen zin hebt. Met een startnummer opgespeld verleg je jouw grenzen en geef je vaak net dat beetje meer. Het geeft een goed gevoel als je een persoonlijk record loopt of voor het eerst een hele marathon volbrengt. Als beloning krijg je vaak ook nog een mooie medaille.

Door de wereldwijde coronacrisis werden zo’n beetje alle nationale en internationale hardloopevenementen vanaf maart 2020 afgelast. Nadat de anderhalvemeterregel eind september dit jaar werd opgeheven stond de deur eindelijk weer open voor het organiseren van evenementen. In oktober stonden duizenden mensen alweer aan de start van de (halve) marathons van Leiden, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam.

Helaas lopen de coronabesmettingen nu weer in een rap tempo op en is de anderhalvemetermaatregel opnieuw ingevoerd tot in elk geval 4 december. Controleer dus goed op de website van het evenement of het wel door kan gaan. De DrechtStadloop van 14 november is helaas afgelast. De Olympisch Stadionloop op dezelfde dag gaat wel door en van andere evenementen is het nog onduidelijk.

Vind een evenement bij jou in de buurt

Elke week wordt er wel ergens een hardloopevenement georganiseerd. Van groot tot klein en van funruns tot trails en prestatielopen. In onze nieuwe hardloopkalender kan je zoeken naar een evenement bij jou in de buurt. Filter op afstand of op soort evenement. Kies een periode en vind evenementen die in jouw trainingsschema passen. Klik door naar de website van het evenement of schrijf je direct in.

Sla jouw evenementen op

Kom je een leuk evenement tegen in de kalender, maar weet je nog niet zeker of je jezelf wilt inschrijven? Sla het evenement dan op in je account bij ProRun. Stel daarnaast een herinnering in zodat je niet vergeet om je op tijd in te schrijven. Je opgeslagen evenementen vind je terug in je account en bovenaan de kalender.  Je ziet direct hoeveel dagen er nog zijn tot de start. Het is dus ook leuk om de evenementen op te slaan waar je al voor bent ingeschreven.

ProRun hardloopkalender

Ben jij al ingeschreven voor een evenement?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie

  • Anja

    Hai, kan je ook evenementen aanleveren? Zo heb ik volgende week (nu nog) een marathon de Ronde Venen in Abcoude, staat er niet op.
    En de tekst afgelast is wel vrij groot, je kan soms niet lezen welk evenement er afgelast is.
    Verder word ik er blij van, een kalender hoera we gaan weer plannen. Dank daarvoor!!

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Columns & meer