Lopen op vermogen: weerstand en vragen

Lopen op vermogen: weerstand en vragen

Video van ruim een halfuur met uitleg over lopen op vermogen. Wil jij er meer van weten?

De meeste vragen die binnenkomen op de Prorun-redactie gaan over lopen op vermogen.

Voorheen waren vragen over schema’s voor een 10 kilometer of halve marathon in de meerderheid.

Nu willen lopers weten of ze beter op hartslag of op vermogen kunnen trainen of ze vragen hoe ze een schema om kunnen zetten naar een schema op vermogen. Heb jij wel eens wat gelezen over lopen op vermogen, maar weet je niet precies wat het is? Of overweeg jij te lopen op vermogen, maar snap je nog niet helemaal wat het verschil is tussen trainen op hartslag en trainen op vermogen? In dit webinar vind je antwoorden op veelgestelde vragen over lopen op vermogen:

Lees je liever een boek? Dan kun je hier het e book over lopen op vermogen downloaden.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 reacties

 • Ilse

  Hallo,
  Ik heb een vraag. Ik train bij een survivalrun club en daarnaast loop ik één keer in de week (zonder het klimmen). Is een stryd dan wel handig?
  Daarnaast heb ik een Garmin 245. Is deze compatibel met de stryd?
  Alvast dank,
  Groet, Ilse

  • ProRun | Mark

   Beste Ilse,

   De Garmin 245 is volledig compatibel met Stryd.

   Met welk doel wil je gaan lopen op vermogen?

   Bij een suvivalrun heb je niets aan een Stryd en zou ik afraden om deze te gebruiken (vanwege het risico dat je je pod verliest).

 • Harry Weijers

  Net mijn Stryd gekocht en de eerste runs gedaan. Verder prima, maar wat vermeld had mogen worden in alle artikelen is dat de Race Power Calculator extra geld kost. Zonder kun je geen gebruik maken van events of running stress balance. Toch ook weer €100 per jaar.

  • ruben

   Helemaal mee eens. Ik loop nu enkele weken met de Stryd maar zonder abonnement zie ik de meerwaarde niet echt. Het is weliswaar plezant om slechts naar één cijfer te moeten kijken (nl. het vermogen) maar ik had toch verwacht dat de Stryd mij suggesties zou doen, of toch op zijn minst een inschatting zou maken van mijn prestaties. Een abonnement lijkt mij noodzakelijk als je een Stryd aanschaft.

  • ProRun | Mark

   Beste Harry,

   Met de calculators op prorun.nl kan je op basis van je Crritical Power o.a. je wedstrijdvermogen uitrekenen. Ik zal je per e-mail even een code toesturen waarmee op stryd.com een half jaar Membership kan activeren. Dit is namelijk inbegrepen als je je Stryd bij ProRun hebt besteld.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Gadgets & Gear