Review: Anita Active Air Control Deltapad

Andrea deed een stevige praktijktest met de nieuwste sport BH van Antia. Haar conclusie?

Vorige week  kon je al kort kennismaken met de nieuwste sportbh van Anita Active, de Air Control Deltpad. Afgelopen week was ik uitgenodigd om deze sportbh aan de ultieme test te onderwerpen tijdens een paar serieus pittige workouts tijdens de Anita Active Days in Duitsland.

Het proces


Hiervoor reisde ik donderdag met de Nederlandse marketingmanager Marjon Wemerman en vier Nederlandse blogsters met het vliegtuig naar München om vervolgens met een taxibusje naar het hoofdkantoor van Anita in Brannenburg gereden te worden. Dit is het hart van het bedrijf, dat in meerdere landen vestigingen heeft. De ideeën worden hier in het Beierse plaatsje uitgedacht en uitgewerkt. Een eerste monster wordt hier gemaakt, welke wordt doorontwikkeld tot testmodel en zo door sporters getest gaat worden. Alle opmerkingen worden vervolgens in het team besproken, oplossingen voor eventuele testproblemen worden verwerkt, waarna de bh in productie kan gaan. Dit gebeurt deels in Brannenburg zelf. 

Allereerst wordt de sportbh als het ware ontleedt. Alle losse onderdelen worden als een bouwtekening op papier gezet. Vervolgens worden deze door een grote snijmachine in de stoffen uitgesneden en in bundels verpakt. De cups worden met een speciale moulding machine gemaakt. Die drukt de stof in de vorm van een cup middels een mal. De sportbh’s zijn verkrijgbaar in de maten AA tot en met H, dus er zijn heel veel verschillende mallen om de juiste maten te kunnen maken.
Het in elkaar zetten van de bh’s gebeurt in fabrieken over de grens. Zo worden de sportbh’s uit de Anita Active lijn geproduceerd in Tsjechië. Bijzonder om eens zo’n productielijn in het écht te zien, want ik had totaal geen idee wat voor proces er vooraf gaat aan het fabriceren van een sportbh! 

De facts


Wij hadden natuurlijk speciale aandacht voor de nieuwste sportbh, de Anita Active Air Control Deltapad  Een hele mond vol. Deze sportbh is speciaal gemaakt voor de high impact sporten, zoals hardlopen, en verkrijgbaar in de maten van cup AA tot en met H, dus ook voor vrouwen met een grote cup is er een perfect zittende sportbh! 

Het mooie van de Deltapad is dat er een paar mooie innovaties zijn toegepast in deze sportbh. zo zijn de cups voorgevormd, waardoor je geen tepeldoordruk meer door je t-shirt ziet. Maar de meeste sportbh’s met voorgevormde cups zijn slecht ademend. Deze niet. Het materiaal is net nieuw ontwikkeld door Anita zelf en voert vocht af, zodat de huid droog blijft. Bijkomend voordeel: het materiaal voelt superzacht aan! Deze sportbh heeft onlangs niet voor niets een award op de ISPO gewonnen! 

De test


Allemaal mooi en aardig, maar dat moet dan wel getest worden. Tijdens de Active Days in Duitsland kregen we daar alle kansen voor, want er stond ons een sportief programma te wachten. Allereerst het comfort. De binnenkant van de bh is gevoerd met een heel zacht materiaal. Hetzelfde materiaal als de voorgevormde cups. Dit zit niet alleen heel zacht, dit is het materiaal dat belooft transpiratievocht af te voeren en er voor zorgt dat je geen tepeldoordruk in je shirt ziet.  De bh zit zo comfortabel, dat je hem niet eens voelt! Meteen een probleem dus, want ik heb totaal niet gelet op wat deze sportbh doet tijdens het sporten. 

De Deltapad werd onderworpen aan een hike, boksclinic, bootcamp, yoga en hardlopen. De hele dag waren we in de weer. Ik zweette me helemaal kapot, droogde weer op, zweette me weer leeg, etc. Waar een andere sportbh dan gaat irriteren en schuren door het opgedroogde zout, voelde ik nu niet eens dat ik een sportbh aan had! Normaliter geef ik de voorkeur aan een sportbh met racerback (de bandjes op de rug kruislings), maar de bij de Deltapad lopen de schouderbandjes recht over de schouders. Ik had gedacht dat die bij mij af zouden glijden, want vanwege alle krachttraining die ik doe lopen mijn schouders vanaf de nek (delts)  schuin af. Maar dat gebeurde niet! Enige opmerking die ik hierover kan maken is dat het misschien niet het meest mooi oogt onder een haltertopje, omdat de schouderbandjes dan duidelijk zichtbaar zijn. Maar dat is een detail en een kwestie van smaak.


Touwtje springen, boksen, loopscholing, rennen, burpees: ik heb er totaal geen erg in gehad dat ik de Deltapad aan had. Misschien is dat nog wel de meest interessante conclusie: je hebt er geen erg in dat je hem draagt en daarmee doet de sportbh precies wat ie moet doen: jou de vrijheid geven om te kunnen doen en laten wat je wilt, zonder dat je borsten jouw sportieve prestatie in de weg zitten of mee bewegen. Bovendien ziet hij er nog stoer uit ook: in roze/antraciet of antraciet, met een deels transparante cup. Enne… hij gaat in meer kleuren op de markt komen! 

Door zijn vormgeving en de deels transparante cup vind ik deze sportbh er stoer, vrouwelijk en toch ook  een tikje sexy uit zien. In vergelijking met heel veel andere sportbh’s niet alleen qua comfort een verbetering, maar ook qua looks.

De Air Control Deltapad is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 72,95. Dat klinkt best prijzig. Maar een goede sportbh is even belangrijk als goede schoenen! Dat is best een investering waard. 

Promotie actie!


Ter promotie van deze nieuwe sportbh heeft Anita een ultieme #bounzyourbodynotyourboobs workout georganiseerd op 1 april in Amsterdam! Ooit al eens een bootcamp workout op trampolines gedaan? De beste manier om een sportbh te testen!

Samen met de ambassadeurs en andere Anita fans werk jij je helemaal in het zweet. Geniet na afloop van een drankje en een hapje en deel je ervaringen met elkaar.
Hoe kom je voor deze workout in aanmerking?


1. Koop bij één van de speciaalzaken de nieuwe Anita Active Air Control Deltapad en bewaar de bon.

2. Check je agenda en blok alvast 1 april van 17.30 tot ongeveer 20.00 uur (locatie Amsterdam).

3. Meld je aan via dit formulier en vergeet niet: hoe origineler, hoe beter! 
Het aantal plekken is beperkt, dus be original! 

De winnaars worden op 26 maart 2017 op de facebookpagina van Anita 

De beste looptips en inspirerende artikelen elke vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Gadgets & Gear