Alle zorgverzekeringen voor 2023 overzichtelijk op een rijtje

Alle zorgverzekeringen voor 2023 overzichtelijk op een rijtje

Ieder jaar zijn er wijzigingen die worden doorgevoerd in de zorgverzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde fysiotherapiebehandelingen die eerst wel werden vergoed, maar komend jaar niet meer. ca

Ben je benieuwd of het voor jou aantrekkelijk is om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar en een nieuwe zorgverzekering voor 2023 aan te vragen? Doe dan vanaf 13 november een check met de vergelijker waarmee de zorgprogramma´s van alle zorgverzekeraars met elkaar vergeleken worden. Zo kun je op basis van wat je zelf nodig hebt de zorgverzekering uitkiezen die het beste aansluit bij je persoonlijke behoeftes.

Verschillen in zorgverzekeringen

Ieder jaar zijn er wijzigingen die worden doorgevoerd in de zorgverzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde fysiotherapiebehandelingen die eerst wel werden vergoed, maar komend jaar niet meer. Zo kan het ene jaar de ene zorgverzekeraar de beste optie voor je zijn en het andere jaar juist weer de andere. Het is dus van belang om ieder jaar opnieuw aandacht te schenken aan de verschillen en weer een nieuwe keuze te maken. Het kan namelijk ook zijn dat het niet nodig is om van zorgverzekeraar te wisselen, maar om juist voor een andere of aanvullende polis bij je huidige verzekeraar te gaan. Met de ZorgKiezer vergelijker kun je heel makkelijk de ene zorgverzekering vergelijken met de ander. Zo heb je binnen mum van tijd overzichtelijk welke zorgverzekering het beste bij je past en welk maandbedrag daar bij hoort.

Redenen om je zorgverzekering voor 2023 te checken

Wellicht heb je al een goede basisverzekering, maar wil je een aanvulling op je zorgverzekering voor 2023. Denk bijvoorbeeld aan een aanvullende tandartsverzekering om je gebit eens goed aan te pakken of misschien wil je wel overstappen op een naturapolis waarmee je bij bijna alle zorgaanbieders terecht kunt en je dus vrij bent in je zorgkeuze voor een behandelaar. Ook kan het zijn dat je juist voor een budgetpolis wilt gaan, omdat je verwacht weinig tot geen gebruik te maken van zorg. Zo kun je toch terecht bij een beperkt aantal zorgverleners indien nodig, terwijl je maandelijkse poliskosten op een minimum blijven. Sowieso is het goed om na te gaan of alle zorg uit het pakket nog steeds aansluit bij je huidige leven. Het is natuurlijk niet de bedoeling om voor zorg te betalen die je toch niet nodig hebt. Ook kunnen er ieder jaar weer nieuwe zorgverzekeringen bij komen waarvan je nog geen weet had en die wellicht nóg beter op je persoonlijke situatie aansluiten. Kortom, genoeg redenen om die zorgverzekering check voor het einde van het jaar te doen.

De beste looptips en inspirerende artikelen elk weekend in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Gezondheid