Janneke Poort kreeg 20 jaar terug van haar arts te horen dat ze nooit meer mocht hardlopen. Reuma. Ze legde zich er niet bij neer en ging op onderzoek uit. Inmiddels heeft ze 3 marathons gelopen en inspireert ze lopers om gezond te eten én hun grenzen te verleggen.
Voor Sportrusten schreef ze haar favoriete krachtvoer op. ProRun mag het recept ook met je delen.
Een bananenbrood is lekker als afwisseling op je gewone boterham, of in plaats van je bakje kwark in de ochtend.
Het is suikervrij, glutenvrij en lactosevrij. En… het vult goed. Je bent voor uren verzadigd!
Bananenbrood wordt gemaakt met eieren, amandelmeel en bananen en je kunt eindeloos variëren met smaken en ingrediënten. Je maakt hier een mooi beslag van en laat de oven 45 minuten zijn werk doen. Een heerlijk geurend, warm, stevig bananenbrood lacht je tegemoet. Ideaal voor hardlopers! Ik neem dit bananenboord graag vóór of ná mijn loopevenementje. Het geeft een hoop energie en zorgt voor het herstel van je spieren. En wil je geen gelletjes tijdens je evenement? Denk dan eens aan een stukje bananenbrood.
De basis van een bananenbrood: ingrediënten; goed voor een hele cakevorm
3 rijpe bananen
3 eieren
100 gram amandelmeel
Extra ingrediënten:
- 1 lepel vers geraspte gember
- Kaneelpoeder
- Speculaaskruiden
- Een handvol rozijnen
- Kokosrasp
- Verse blauwe bessen
- Walnoten
- Dadels
- Vijgen
- Gedroogde abrikozen
- Stukjes appel
- Sesamzaadjes
En als je behoefte hebt aan chocolade? Gooi er eens wat gehakte (pure) chocolade door…
Thank me later
Verwarm de oven voor op 175 graden(Tip; zijn de bananen nog niet rijp? Bak ze even in de oven)
Mix de amandelmeel met de bananen
Voeg je extra ingrediënten toe
Klop de eieren lekker luchtig met de mixer
Voeg de eieren en het mengsel samen
Mix alles goed door tot een stevig beslag
Giet het beslag in een cakevorm
Doe eventueel stukjes banaan/sesamzaad/noten of één van de andere ingrediënten op de cake
Bak het bananenbrood 45 minuten af.
Eet smakelijk!
Volg Janneke Poort als je méér lekkere recepten wilt.





