Stuur ons je vragen over voeten!

Foto: Foto: Janneke Poort

Stuur ons je vragen over voeten!

Blaren, blauwe en of zwarte teennagels, bebloede hardloopsokken, hot spots onder de voet, jeuk of pijn; we maken wat mee aan voetenleed als hardloper! Hoe ontstaan deze voeteuvelen en kunnen we ze misschien voorkomen of verhelpen?

Heb jij vragen over voetproblemen en voetverzorging? Reageer onder dit bericht of mail je vraag naar redactie@prorun.nl en wij leggen ‘m voor aan hardloper en medisch pedicure Pauline van Elsdingen.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties

 • Eric

  Hoi redactie,

  Ik heb een steeds terugkerend probleem:
  Vanaf 8 kilometer beginnen de eerste 2 buitenste tenen van mijn rechtervoet te tintelen. Dit verergert en straalt door naar mijn andere 2 tenen. De grote teen wordt deels gespaard en dan begint de ellende. Brandend en stekend en gevoel aan mijn tenen.
  Podo zool, schoen met brede voorvoet, bezoek fysio hebben niet mogen baten. Welke oplossingen hebben jullie als ervaringsdeskundige of mogelijke oplossing gekregen van jullie lopers die mijn probleem herkennen? Ik heb iig geen Hallux Valgus.

  Gr.

 • Claire

  Normaal gesproken heb ik weinig blaren. Na afloop van de marathon in Rotterdam (van ruim 5uur) had ik onder de beide voeten forse blaren op dezelfde plek.
  Sindsdien zijn de voeten veel gevoeliger geworden voor blaren, ook op normale afstanden

 • Ria Ederveen

  Heb geen vet kussentjes meer onder de ballen van mijn voeten. Loop als het ware op de botjes waarvan de capsels regelmatig van ontsteken . Capsulitis onder mijn voeten heb ook regelmatig brand onder mijn voeten. Heb via podo aangemeten steunzolen en draag met hardlopen altijd korte compressiesokken van Herzog. Wat kan ik nog meer doen om deze pijn te verlichten. Ben een oudere loopster van 77 jaar. Advies van anderen stoppen met rennen, en dat doe ik absoluut niet.

 • Bèr

  Vaak last van de voetknobbel aan mijn rechter voet? Kan dan niet meer lopen.

 • Ellen

  Beste,
  ik zie wel eens dat tenenspreiders zo heilzaam zijn voor lopers. Ik heb dit echter nog nooit geprobeerd en heb vragen bij de wetenschappelijke onderbouwing van dit advies. Kan u me hier een sluitend antwoord bieden?
  Alvast hartelijk dank.

 • Fabienne den Heijer

  Hallo, ik heb een giga verleden met voet problemen tijdens lopen. Zooltjes, inzetstukken, sokken, schoenen alles heb ik geprobeerd. Blaren en gevoelloosheid in de tenen met regelmaat. Nu ga ik een smalle schoen proberen in de hoop pijnvrij te lopen. Nu ik ouder wordt, zakt mijn voet meer door schijnbaar. Maar, ligt de oplossing mogelijk niet bij flinke oefeningen om je voeten sterker te maken, net zoals mijn runnersknee ook weg is sinds ik kracht oefeningen doe? Ik zou zo graag willen lopen, maar regelmatig wordt het verpest door de problemen. Heb meerdere podologen gehad. Zou een goed advies goed kunnen gebruiken

 • Ellis Hoomans

  Hoe kun je problemen met hallux valgus voorkomen/aanpakken? En verhoogt deze aandoening de kans op blessures in de rest van het lijf?

 • Jan Matthijs

  Is er een remedie voor hamertenen ?

De beste looptips en inspirerende artikelen elk vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Gezondheid