X

Maak kans op het winnen van de Powerbreathe Plus. 

Met een POWERbreathe versterk je de ademspieren zodat je makkelijker en dieper adem kunt halen.
Het trainen van je ademhalingspieren verbetert aantoonbaar je prestatie.  

Naam *
Verplicht
E-mail *
Verplicht
Verplicht
 
 

Parijs aan mijn voeten

Door
Karen Broekhuizen
24 juni 2015 11:03
Parijs aan mijn voeten
Ik verwonder me vaak over hardlopers die ik tegenkom in grote, drukke steden; grote koptelefoons, geen hardloopschoenen, te warme trainingspakken. Niet bepaald functioneel. Tijdens mijn bezoek aan Parijs vielen ze me vrijwel direct op. Stuivend over het grind van de Champ de Mars onder de Eiffeltoren. Hardlopen in Parijs, dat kón toch ook bijna niet?
Ik zou het gaan zien. Kort voor mijn vertrek had ik besloten om een Running Tour te boeken. Ik was alleen en had de tijd. Alle hotspots had ik al eens eerder afgetikt, dus tijd voor een rondje op hardloopschoenen. 
Om acht uur in de ochtend sprak ik af met ene Jean-Charles. Een gokje, maar afgaand op zijn leuke verhalen op de website had ik er vertrouwen in. Anders kon ik natuurlijk altijd hard wegrennen. Met weinig kans op succes, maar dat wist ik toen nog niet. Jean-Charles loopt de marathon van Parijs onder de drie uur. Maar hij verzekerde me: we doen alles op jouw tempo.
Ik ontdekte: hardlopen in Parijs kan wél. Sterker nog, de linkeroever van de Seine is er zelfs speciaal voor ingericht. Ruim twee kilometer autovrij asfalt en een officieuze honderd meter baan. Ik kon mijn ogen niet geloven. En dat rondje grind rondom de Champ de Mars blijkt exact twee kilometer lang. Ideaal voor een intervaltraining.
Langs de rode lijn van de route die mijn gids had uitgestippeld dribbelden we langs de oevers van de Seine, richting de Cité. Van de kasseien van de Champs Élysées naar het grind van de Tuilleries tot in een verborgen arena in het hart van het Quartier Latin. Jean-Charles vertelde verhalen over de stad. Gepassioneerd, enthousiast en met nét even die extra details. 
Na een strooptocht van ruim drie uur stappen we in de metro. Terug naar mijn hotel. Diezelfde avond ontvang ik foto’s in mijn mailbox, inclusief de gelopen route als GPX bestand. Om te uploaden. Ha!- denk je nu - daar deed jij toch niet aan? Vooruit, ik heb eraan toegegeven. Deze unieke ervaring moest gewoon ergens worden vastgelegd. En hardlopen in Parijs, dat kan dus gewoon heel goed.

Nieuwsgierig geworden naar de route? 
 

  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Karen
Karen Broekhuizen
Karen  Broekhuizen

Karen Broekhuizen

redactie

Is freelance onderzoeker en tekstschrijver. In het dagelijks leven schrijft zij wetenschappelijke teksten voor universiteiten en ziekenhuizen. Na een studie Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen promoveerde zij in 2012 op haar proefschrift over leefstijlverandering en ziektepreventie en werkte daarna enkele jaren als post-doc onderzoeker.

Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

ProRun loopclinics: Waar & wanner?

Loopkalender

25
april