De Twaalf Provincies Medaille

De Twaalf Provincies Medaille

We hebben medailles! De medailles voor ons initiatief om in alle twaalf Nederlandse provincies een (halve) marathon te lopen zijn ontworpen en gaan in productie. Doe jij al mee met deze leuke uitdaging?

Wat beleven we een plezier aan ons Twaalf Provincies-initiatief! Een van de deelnemers, Patrick Overkempe uit Amsterdam, heeft inmiddels al in de helft van alle Nederlandse provincies een halve marathon gelopen sinds we zijn gestart op 1 januari. Maar goed dat de medailles zijn ontworpen en in productie gaan. Mooi toch?

Ook zijn er al twee lopers met drie hele marathons achter hun naam. Als die in dit ritme blijven lopen, hebben ze die medaille voor het eind van het jaar bij elkaar gespaard.

Provincies inkleuren

Als je wel halve of hele marathons loopt en nog niet meedoet met ProRuns De Twaalf Provincies, maak dan een gratis account aan. Echt leuk. Onze webdesigner Mark heeft er een ontzettend mooi programma van gemaakt. Je kunt met iedere gelopen (halve) marathon het kaartje van Nederland steeds iets verder inkleuren. Ik kan je vertellen dat dit de loophonger behoorlijk opwekt. Hoe lang je erover doet om alle 12 provincies af te vinken maakt natuurlijk helemaal niks uit.

We kunnen niet genoeg benadrukken dat het geen wedstrijd is, maar een uitnodiging om lekker te lopen. Nederland kent zoveel mooie plekken om te lopen en zoveel leuke evenementen dat het een feest is om het hele land door te toeren om de twaalf provincies én die goud- of zilverkleurige medaille bij elkaar te verdienen.

Deelnemen

Om je (halve) marathons in te voeren is een (gratis) account bij ProRun nodig. Het moeten wel officiële wedstrijden zijn, dus met meerdere deelnemers en een uitslag, zodat wel is na te gaan of iemand daadwerkelijk heeft gelopen. Ultra’s en (halve) marathons die in een triatlon zijn gelopen tellen ook mee, net als dertigers meetellen voor een halve marathon.

Het maakt niet uit hoe lang je er over doet. Zodra je in elke provincie een hele of een halve marathon hebt gelopen kun je de medaille aanvragen. Om de (verzend)kosten van de medaille te dekken vragen we een vergoeding van € 9,50.

Voor de duidelijkheid: het is dus of twaalf halve of twaalf hele marathons in twaalf provincies. Geen combinatie van die twee. Het gaat om twee afzonderlijke medailles. Loop je ergens een wedstrijd van 25 of 30 kilometer, dan mag je die meetellen als halve marathon. Hetzelfde geldt voor wedstrijden die langer zijn dan de marathonafstand; ultra’s kun je als marathon invullen.

Waar te lopen?

Halve marathons zijn door heel Nederland volop te vinden, je kunt ieder weekend wel ergens een georganiseerde 21,1 kilometer lopen. Voor marathons is dat net iets lastiger, maar zeker niet onmogelijk! We kregen bijvoorbeeld wat reacties over Groningen, daar zou vrijwel niets te vinden zijn. Is lastig inderdaad. Maar niet onmogelijk! Zo is er bijvoorbeeld de 43 kilometer lange Monnikentocht in Ter Apel. Of de 50 km tijdens de RUN Winschoten en – hopelijk ook weer – de Martini Marathon op de atletiekbaan in het Stadspark te Groningen. Het kan!

Check vooral ook onze eigen hardloopkalender en als wij nog leuke tips hebben, dan publiceren we die uiteraard hier.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

 • Henk

  Hartstikke leuk. Ik doe mee!

  Telt een 25 km trailrun ook mee voor het klassement? 🙂
  Bijv. de Asselronde (Apeldoorn) of de Safari Trail (Arnhem).

  • Koen de Jong

   Ja Henk, die telt! Op naar 12 mooie evenementen.

 • carine

  Super initiatief! Ik doe mee.

 • john wichers

  mooi inititiatief dus ik mag er een paar jaar over doen. Tot nu toe heb ik in 3 provincies 6x een halve marathon gelopen..1 x amsterdam (nh) 1x eindhoven (NBR) en 1x Utrecht en 3x marathon rotterdam 1x zh

 • Albert

  Een nieuwe halve marathon is de LIV Halve Marathon van Nieuwleusen (Overijssel) op zaterdag 22 april. Het prachtige parcours van één ronde gaat o.a. door het Staphorster staatsbos en is geheel verhard.

De beste looptips en inspirerende artikelen elk weekend in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Columns & meer