Fieldlab Evenement: schrijf je in voor 5 of 10 km

Fieldlab Evenement: schrijf je in voor 5 of 10 km

Eindelijk weer eens meedoen aan een wedstrijd? Schrijf je in voor de 5 of 10 km op Vliegveld Twenthe.

Vorige week schreven we over de 10km-wedstrijd, georganiseerd door de Enschede Marathon op Vliegveld Twenthe, onder de vlag van een Fieldlab Evenement. De organisatie ontving enthousiaste reacties – eindelijk weer een echte wedstrijd – en de aanmeldingen stroomden binnen. Tegelijk kwam het verzoek om tijdens het evenement ook een 5km-wedstrijd te organiseren. Het parcours voor de 10 km bestaat uit twee rondes van 5 km, dus het was vrij eenvoudig om deze afstand eraan toe te voegen.

Hapje en drankje

“Uiteraard willen we als organisatie daar gehoor aan geven”, zegt Sandra Melief, directeur Enschede Marathon. “En dus hebben we besloten dat er op 16 mei ook een 5 km-wedstrijd komt. Iedereen vanaf 12 jaar mag meedoen, dus kun je met je gezin of met je klas deelnemen. En voor bedrijven is het nu veel eenvoudiger om een bedrijventeam samen te stellen.” Omdat alles zich afspeelt in een afgesloten, veilige omgeving, kan er na afloop ‘ouderwets’ gezellig met z’n allen worden nagepraat op het finishplein met een hapje en een drankje.

Veiligheid gewaarborgd

De veiligheid van de deelnemers wordt op meerdere manieren gewaarborgd. Zo is het afgesloten terrein alleen toegankelijk voor ingeschreven deelnemers die negatief zijn getest. De test is inbegrepen bij de inschrijving en kan worden gedaan in (of in de buurt van) je
woonplaats. Daarbij vindt het evenement plaats in de buitenlucht op het uitgestrekte terrein van Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. Er zijn geen toeschouwers en deelnemers worden verdeeld over verschillende startgroepen zodat piekdrukte wordt voorkomen. “Bij de inschrijving voor de 10 km kun je kiezen uit diverse starttijden”, legt Melief uit. “En ook goed te weten: mocht het evenement onverhoopt geannuleerd worden of mocht je positief testen, dan krijg je je inschrijfgeld voor de volle 100% terug.”

Fieldlab

Met zowel de 5 km als de 10 km run wordt onder andere onderzocht hoe mensen elkaar ontmoeten en hoe lang dit duurt. Zo moet dit Fieldlab gaan bijdragen aan het uiteindelijke resultaat dat organisatoren weten hoe ze veilig en verantwoord evenementen kunnen organiseren.

Historisch

Melief noemt het “een voorrecht” dat Enschede Marathon dit evenement mag organiseren. “Ik denk dat we het evenement nu al historisch kunnen noemen, zo bijzonder is het.” Iedere deelnemer krijgt toegang tot een speciale app met alle informatie. En na afloop, in juni, krijgen
ze het officiële Marathon Magazine thuisgestuurd met een reportage van de dag. Melief: “Zo heb je een tastbare herinnering aan een unieke ervaring!”

Kijk voor meer informatie op https://www.enschedemarathon.nl/ready-for-take-off/

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 reacties

 • Christine van Pareren

  Ik heb mij aangemeld voor de 10km en doe niet mee aan schelden of stemmingmakerij.

 • Anoniem

  Mensen besmetten elkaar liever dan even te laten testen . It beats me!

 • Egon

  Ik vind de aanstaande testmaatschappij ook (veel) te ver gaan. Als het ergens veilig is dan is het wel buiten in de open lucht; binnen is de kans op besmetting vele malen groter. Bovendien is de ultieme Coronatest 10 kilometer hardlopen. Zolang dat nog goed gaat is er weinig aan de hand.

 • Mandy Evers

  Wat een onzin dit! Alsof organisatoren van loopevenementen dit nodig hebben om een loopevenement veilig te laten verlopen. Dikke kul dit!! En reden om in de toekomst nimmer deel te nemen aan een evenement van deze organisatie.

 • Hans

  Stop de discriminerende testmaatschappij. Doe er niet aan mee. Geen stok in de neus voor toegang. Meedoen betekent medeplichtigheid aan apartheid en uitsluiting. Alleen samen krijgen we de fascistische testmaatschappij eronder.
  Alleen in een zieke maatschappij moeten gezonde mensen aantonen dat ze niet ziek zijn.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Columns & meer